07 Απριλίου, 2013

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ για 19ο συνέδριο


Στο όνομα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, χαιρετίζουμε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί 11 - 14 Απρίλη 2013 και θα εξετάσει την έκθεση δράσης της Κεντρικής Επιτροπής όπως επίσης και νέο σχέδιο Προγράμματος και Καταστατικού.

Το ΚΚΕ έχει διατρέξει ένα μακρύ δρόμο από το Ιδρυτικό του Συνέδριο το 1918 και είναι κληρονόμος των εθνικών, δημοκρατικών και επαναστατικών παραδόσεων του ελληνικού λαού.

Εν μέσω μιας νέας κρίσης του καπιταλισμού και της αντεπίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζομένους, η παρουσία του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού στη χώρα σας.

Οι μαχητικοί αγώνες, οι απεργίες και οι ταξικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα ενάντια στην αντικομμουνιστική επίθεση του κεφαλαίου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο ρεφορμισμό και για το σοσιαλισμό των οποίων ηγείται το Κόμμα σας ενθαρρύνουν και δίνουν ώθηση στην εργατική τάξη της Βενεζουέλας.

Είμαστε σίγουροι πως οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα του 19ου Συνεδρίου σας θα προετοιμάσουν τις συνθήκες για τη ριζοσπαστικοποίηση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, προετοιμάζουν την αντεπίθεση στο ευρωπαϊκό και διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Ευχαριστούμε βαθύτατα για τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας με την Μπολιβαριανή Επανάσταση και την πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας προσμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα τελικά ντοκουμέντα, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έντονης μελέτης από το κόμμα μας.

Ζήτω η φιλία μεταξύ του ΚΚΕ και του ΚΚ Βενεζουέλας!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!
Μέχρι τη νίκη για πάντα!