07 Απριλίου, 2013

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ για 19ο συνέδριο


Εκ μέρους των μελών του ΚΚ Αυστραλίας, σας στέλνουμε θερμούς, αδελφικούς χαιρετισμούς προς τους αντιπροσώπους και τους άλλους συντρόφους, που μαζεύτηκαν για το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Η Αυστραλία είναι μια χώρα που αποτελείται κυρίως από μετανάστες από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και τα κόμματά μας έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό στην ιστορία της πάλης που μοιραζόμαστε. Το ΚΚΑ σάς εύχεται μεγάλη επιτυχία στο σχεδιασμό της δουλειάς του ΚΚΕ τα επόμενα χρόνια και έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα να προχωρήσετε στο δρόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται σε ένα κρίσιμο διάστημα για τους λαούς του κόσμου, που ελπίζουν στην ειρήνη και την ευημερία. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ δείχνει ακόμη μεγαλύτερη απερισκεψία ενόψει της αναπόφευκτης παρακμής του. Χώρες σε όλη την υφήλιο, από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία έως τη Λατινική Αμερική υπερασπίζονται τον εαυτό τους από τις επιθέσεις στην κυριαρχία τους, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών επιθέσεων. Το ΝΑΤΟ και οι άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η κυβέρνηση της Αυστραλίας, επιμένουν στον επαίσχυντο ρόλο τους, στο ρόλο των εχθρών της ασφάλειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι κυβερνήσεις του καπιταλιστικού κόσμου σχεδιάζουν να επιβάλουν όλο και πιο σκληρή λιτότητα στους λαούς, επιμένουν να πληρώσουν εκείνοι τη διαφθορά της άρχουσας τάξης τους και τα θεμελιώδη ελαττώματα του καπιταλιστικού συστήματος. Το περιβάλλον δείχνει πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται το κλίμα βαθαίνει.

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι περήφανο για τον ηγετικό ρόλο του στη συσπείρωση των πιο προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Το διεθνές κίνημα των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων χρωστάει πολλά στο ΚΚΕ για τις ακούραστες προσπάθειές του να ενώσει το κίνημα σε αυτό τον καιρό των μεγάλων προκλήσεων. Η σιγουριά του ΚΚΕ για τις δυνάμεις του, που θα ωθήσουν την κοινωνία προς τα μπρος, δίνει το παράδειγμα σε άλλα κόμματα, που αντιμετωπίζουν τις δικές τους δύσκολες καταστάσεις. 

Προσβλέπουμε στην ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ των κομμάτων μας και στα αποτελέσματα του 19ου Συνεδρίου.