11 Απριλίου, 2013

Λαγός των μεγαλέμπορων...


Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου»καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκη, ο οποίος με προσωπική ανακοίνωση του αναφέρει ότι τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά την μέρα της Πρωτομαγιάς, μέρα απεργίας και αγώνα για εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, μέρα τιμής και μνήμης για χιλιάδες νεκρούς εργάτες και λαϊκούς αγωνιστές που τη μνήμη τους τιμάμε εκείνη τη μέρα.
Στην ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ηρακλείου» αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κου Κουμαντάκη.
Ο κος Κουμαντάκης, παίρνοντας προφανώς εντολές άνωθεν, παραβιάζει ωμά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 8/4 - υπάρχει καταχωρημένη στα πρακτικά - που πάρθηκε σχεδόν ομόφωνα, για να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την 1η Μάη και να μη γίνει καμιά μεταφορά για την Τρίτη του Πάσχα. Συντάσσεται με την κυβέρνηση και τις απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι ο βασικός υπονομευτής της ενότητας και της λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Να του θυμίσουμε ότι είναι υποχρεωμένος αν όχι να τηρήσει τη δική του υπογραφή, να σεβαστεί την απόφαση του ανώτερου οργάνου του Συλλόγου. Ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι του. Η παραβίαση των καταστατικών αρχών λειτουργίας του Συλλόγου εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τη νομιμότητα των ενεργειών του πρόεδρου συνολικά.
Η ΑΣΗ καλεί τους έμπορους να κλείσουν τα καταστήματά τους την 1 ΜΑΗ σεβόμενοι την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. Μαζί με τους εργαζόμενους να εκφράσουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τα λουκέτα.
Η 1η Μάη είναι μέρα τιμής και μνήμης, μέρα αγώνα της παγκόσμιας εργατιάς, κανείς δεν μπορεί να την σπιλώνει και να την υπονομεύει βαπτίζοντάς την “αργία”».

Από 902.gr