21 Ιουλίου, 2012

Αναδημοσιεύσεις παντού για να μην περάσει η άτιμη προπαγάνδα ενάντια στους χαλυβουργούς ν.4


Την κυβερνητική επέμβαση ενάντια στον αγώνα των εργατών της «Χαλυβουργίας» καταγγέλλουν ηΠανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η ΟΓΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που κάλεσαν σε συμμετοχή και στη χτεσινή συγκέντρωση του Σωματείου στη γέφυρα Ασπροπύργου.
Η ΠΑΣΕΒΕ «καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό και έντονο τρόπο την τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ που με την επέμβαση των ΜΑΤ προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα. Ο σκληρός αγώνας που δίνουν οι χαλυβουργοί ξεσήκωσε την οργή τους, γιατί αποκάλυψε τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, κομμάτι του λαϊκού κινήματος, είμαστε θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που ενισχύει την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων και κλείνουν τα μαγαζιά μας».
«Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας αγώνας γιατί στην εργατική τάξη υπάρχουν και μέλη των οικογενειών μας, που συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα» τονίζει η ΟΒΣΑ στην καταγγελία της.


Τα Κεντρικά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)καταγγέλλουν τη απροσχημάτιστη και άγρια επίθεση των ΜΑΤ και των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους κατά των ηρωικών χαλυβουργών για να σπάσουν την ηρωική πολύμηνη απεργία τους.
Τα ΜΑΤ που έστειλε η τρικομματική κυβέρνηση εναντίον των ηρωικών χαλυβουργών στόχο έχουν να χτυπήσουν, συνολικά, το φρόνημα και τους αγώνες της εργατικής τάξης, για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με στόχο να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν ήδη αποφασίσει με την Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιχείρηση σε βάρος των χαλυβουργών για τα συμφέροντα του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση. Ζητάμε τώρα να φύγουν τα ΜΑΤ και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι χαλυβουργοί που συνελήφθησαν.
Καλούμε τους εργάτες, όλους τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες να ξεσηκωθούν στο πλευρό των χαλυβουργών ενάντια στην καταστολή των αγώνων των εργαζομένων. Ολοι στο πλευρό των χαλυβουργών, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Ζήτω ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών!

Την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς και τις οικογένειές τους εκφράζει η ΟΓΕ, καταδικάζει τις ενέργειες και τα σχέδια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των μηχανισμών τους και καλεί τις γυναίκες να στηρίξουν ακόμα πιο αποφασιστικά των αγώνα των απεργών. Στην ανακοίνωση της η ΟΓΕ αναφέρει:
«Στην κρίσιμη αυτή φάση του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της "Χαλυβουργίας της Ελλάδας", μετά από 264 μέρες ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε εκβιασμούς, προβοκάτσιες, παράνομες απολύσεις και αφόρητες πιέσεις από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του εργοδότη Μάνεση, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους απεργούς εργάτες και τις οικογένειές τους.
Οι απαράδεκτες ενέργειες της εργοδοσίας, την ίδια ώρα που οι χαλυβουργοί προσπαθούν να δώσουν με τις προτάσεις τους λύση στο πρόβλημα, αποκαλύπτουν τις άθλιες επιδιώξεις της ΕΕ, των μονοπωλίων και του κεφαλαίου που αναζητούν τρόπους να τσακίσουν και το τελευταίο δικαίωμα των εργαζομένων, ώστε να πληρώσουν αυτοί μια κρίση την οποία δεν δημιούργησαν. Η κυβέρνηση, στοιχημένη απόλυτα με τον εργοδότη, χρησιμοποιεί πρόθυμα και ανενδοίαστα προς όφελός του κάθε μηχανισμό του αστικού κράτους, αποδεικνύοντας περίτρανα με τις μεθόδους αυτές ότι δεν είναι οι εργάτες που επιθυμούν κλειστά τα εργοστάσια αλλά οι ίδιοι οι εργοδότες, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με λύσεις εύλογες που, όμως, δεν τους βολεύουν!
Η ΟΓΕ, καταγγέλλοντας τις προβοκατόρικες και τραμπούκικες μεθοδεύσεις εργοδοσίας, κυβέρνησης και διάφορων άλλων "βοηθητικών" μηχανισμών (όπως η απροκάλυπτη, στυγνή και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ), στηρίζει τον τιτάνιο αγώνα αντρών, γυναικών και παιδιών που, όλο αυτό το διάστημα, έδωσαν μαθήματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αξιοπρέπειας. Οι απεργοί χαλυβουργοί και οι οικογένειές τους έγιναν ο φάρος της ελπίδας για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες από τα λαϊκά στρώματα, όπως και για τους άνεργους και τις άνεργες, τους συνταξιούχους, τους "μικρούς" αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες σε κάθε χώρο μόρφωσης ή δουλειάς.
Τα σχέδια της εργοδοσίας και των υποστηρικτών της δεν θα περάσουν!
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των χαλυβουργών να εξασφαλίσουν το ψωμί τους και το μέλλον των παιδιών τους!».