05 Ιουνίου, 2018

Κάτω τα χέρια από τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους της COSCO!

Την ίδια στιγμή που περιθωριοποιείται και απομονώνεται ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι βρωμιές του, έχουμε απέναντι μας τον πραγματικό αντίπαλο...

Από το Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ:

Κάτω τα χέρια από τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους της COSCO!

Ρεκόρ στη βιομηχανία κήρυξης παράνομων απεργιών εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά με αφορμή τις απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών της «COSCO» στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αντιδραστικές δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνονται όλοι μαζί και από κοινού, τη «δίκαιη ανάπτυξη». Μπροστά στην προάσπιση της επένδυσης της πολυεθνικής COSCO, δεν χωρούν όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ούτε το δικαίωμα να απεργείς και να διεκδικείς. 

Γι’ αυτό και τον Γενάρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενίσχυσε το οπλοστάσιο της εργοδοσίας δημιουργώντας το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί μέσω των δικαστηρίων να βγάζει παράνομες τις απεργίες τη μία μετά την άλλην, να δυναμώνει την τρομοκρατία απέναντι σε εργάτες που διεκδικούν και αγωνίζονται. Θέλουν να επιβάλουν στο λιμάνι αλλά και σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σιγή νεκροταφείου.

Η στάση ορισμένων ΜΜΕ που είναι γνωστά για την αμέριστη στήριξη που δίνουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση και που επέλεξαν τη γνωστή τακτική της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, απλά επιβεβαιώνει το ρόλο τους και σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες.

Οι δικαστικές αποφάσεις θα μένουν στα χαρτιά όσο οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη και τον μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα τους, θα ορθώνουν ανάστημα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.