05 Ιουνίου, 2018

Εργατικό Κέντρο Πάτρας! Δυο λόγια..

Στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας μετά από πολλές προσπάθειες για να ξεκαθαρίσει η νοθεία και βρωμιά της ΠΑΣΚΕ, έκανε συνέδριο το Σαββατοκύριακο. Με σωματεία ζωντανά, πραγματικά!

Άλλωστε και στην απεργία στις 30 Μάη όπως και στην Πρωτομαγιά φάνηκε ποιοι έχουν δεσμούς με τους εργάτες και ποιοι με μηχανισμούς. Ο λαλίστατος μέσω κοινωνικών μέσων Καραγεωργόπουλος (δεξί χέρι του Παναγόπουλου στη ΓΣΕΕ και στο γραφείο τύπου της αλλά και στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας) κάνει κινητοποιήσεις με 5-10 εργατοπατέρες αποκομμένος από κάθε εργάτη και εργάτρια. Στήνει μηχανισμούς μέσω internet, υπόσχεται νομικές καλύψεις μέσω δικηγόρων, φτιάχνει παραρτήματα τάχα του σωματείου του με mail και γενικά είναι ένας άνθρωπος των μηχανισμών που τους φτιάχνει και τους ενδυναμώνει. Ο ίδιος όπως αναφέρουν και πλήθος δημοσιευμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητα δεν είναι απλά άνθρωπος της εργοδοσίας αλλά εργοδοσία.

Έτσι και προχθές και αφού δεν τους βγήκαν οι απάτες πήγε στο Συνέδριο αφού πρώτα το αρνήθηκε και δεν πήρε κάρτα αντιπροσώπου, με στόχο να το διαλύσει και να προκαλέσει ώστε να έχει να λέει, να βγάζει ανακοινώσεις, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, η ΓΣΕΕ αλλά και... οι φασίστες! Τέτοια σχέση αγάπης έχουν μεταξύ τους..
Αφού λοιπόν όπου εργάτες μπαίνουν μπροστά έχουμε αλλαγές συσχετισμών και αποτυπώνονται οι πραγματικοί όπως στα Γιάννενα, στη Λαμία κλπ (διότι δε μπορεί στην Αθήνα στην κεντρική απεργία να είναι 200 άνθρωποι, το ΠΑΜΕ πιο δίπλα να έχει χιλιάδες αλλά οι συσχετισμοί να αποτυπώνουν την ΠΑΣΚΕ 1η δύναμη), ένας είναι ο δρόμος... Η συμμετοχή στις διαδικασίες για να βλεπουν από πρώτο χέρι τη σαπίλα και τη βρωμιά τους!

Στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων αυτή η ομάδα είναι χέρι-χέρι με τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ, του έτερου εταίρου Βασιλόπουλου (ΓΣΕΕ). Αυτών που μας μιλούσαν για την ελπίδα της κυβερνώσας αριστεράς και βγαίνουν ως αντιπρόσωποι μέσω του εργοδοτικού μηχανισμού των super market με δεκάδες προισταμένους να παίζουν μπάλα..

Όπου απάτη και νοθεία, είναι αγκαλιά και μαζί!

Θυμίζουμε:

Η απάτη και η νοθεία ξεχειλίζει! Ιδού τα έργα και οι ημέρες τους:

Σωματείο Ναυτεργατών Δ. Ελλάδας: Με αιφνιδιαστική αλλαγή του καταστατικού, μετατρέποντας το σωματείο ναυτεργατών πορθμείου Ρίου - Αντιρρίου σε Δ. Ελλάδας, ψηφίζουν 336 και εκλέγουν από έναν αντιπρόσωπο 6. Οι φάκελοι φτάνουν στην κάλπη σε σακούλες, κουτιά και τσέπες… Περίπου 100 από τους ψηφίσαντες δεν υπάρχουν καν στα ναυτολόγια των πλοίων, ενώ ταυτόχρονα είναι δεκάδες οι υπεύθυνες δηλώσεις ψηφισάντων που λένε ότι δεν ψήφισαν ποτέ σε τέτοιο σωματείο.

Σωματείο Εργαζομένων στα Τεχνικά Γραφεία: Εμφάνισε την τελευταία στιγμή 460 ψηφίσαντες από αρχαιρεσίες που έγιναν πριν από ένα χρόνο. Δεν κατέθεσε ποτέ πρακτικά εκλογών και ψηφίσαντα μέλη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και το Πρωτοδικείο.

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ΕΝΩΣΗ": Σε διάρκεια 4 μηνών πραγματοποίησε εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Εμφάνισε από 2 αντιπροσώπους, 17 για τις εκλογές του ΕΚΠ. Ψηφίζουν από τη Χαλκιδική μέχρι την Κόρινθο και από το Μεσολόγγι μέχρι το Βόλο και όλοι αυτοί εξέλεγαν αντιπροσώπους για το ΕΚΠ! Πιάστηκαν στα πράσα να κάνουν καταμέτρηση σε φακέλους που έρχονταν σε κουτιά και σακούλες από όλη την Ελλάδα.

Σωματείο Καθαριστριών Πάτρας: Χωρίς καμία συλλογική διαδικασία, χωρίς καν εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση έκαναν εκλογές στα κρυφά. Και ενώ όταν έκλεισαν οι κάλπες είχαν ψηφίσει 71 εργαζόμενοι, εμφάνισαν πρακτικό με 112 ψηφίσαντες για να εκλέξουν περισσότερους αντιπροσώπους.

Σωματείο Εργαζομένων Εργοστασίου "ΤΙΤΑΝ": Ενώ στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 68, εμφάνισαν 2 αντιπροσώπους με μέτρο για δεύτερο αντιπρόσωπο το 76.

Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών: Με ληγμένη θητεία εμφάνισαν λίγο πριν κλείσει το μητρώο πρακτικό με αρχαιρεσίες και εκλογή ενός αντιπροσώπου - συγγενή τους.

Σωματείο Μουσικών "Δαυίδ": Στο σωματείο ψηφίζουν πέρα από μουσικούς και οι φίλοι τους (το λέει το καταστατικό τους) και από ό,τι φαίνεται στα αποτελέσματα έχουν μεγάλο κοινό.