21 Ιουλίου, 2012

Αναδημοσιεύσεις παντού για να μην περάσει η άτιμη προπαγάνδα ενάντια στους χαλυβουργούς ν.6


«Το εργοστάσιο απεργεί. Οι χαλυβουργοί είναι στο πόστο τους στο μετερίζι του αγώνα»! Από τη φράση αυτή του Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του σωματείου εργαζομένων των χαλυβουργών, χαρακτηρίστηκε το χθεσινό, κυριολεκτικά μεγαλειώδες, συλλαλητήριο έξω από τη ΜΑΤοκρατούμενη πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». 

Στην πρώτη ανακοίνωσή του μετά την επίθεση το σωματείο των χαλυβουργών τόνιζε:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε όλα τα χατίρια στο Μάνεση, του έδωσε ό,τι ζήτησε, σήμερα τα χαράματα υλοποίησε μια ακόμα εντολή του. Με ολόκληρο στρατό, ΜΑΤ, χημικά, γκλομπς, καταδρομικά τζιπάκια, χτύπησε τους απεργούς χαλυβουργούς. Με τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ προσπάθησαν και έβαλαν στο εργοστάσιο τους διευθυντές και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει δημιουργήσει ο Μάνεσης.
Φαίνεται καθαρά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση.
Είναι γελασμένοι αν με τέτοιες ενέργειες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που κρατάει εδώ και 9 μήνες.
Φάνηκε καθαρά ότι όλες αυτές τις μέρες που ο υπουργός εργασίας έδειχνε ότι πίεζε την εργοδοσία για να βρεθεί λύση, στην ουσία προετοίμαζαν την επίθεση με τα ΜΑΤ.
Ο υπουργός δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει αναρμόδιος.
Οι μάσκες έπεσαν.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με ΜΑΤ, χημικά και γκλόμπς θα μας κάνουν σκλάβους.
Καλούμε την εργατική τάξη, όλο την εργαζόμενο λαό σήμερα στις 5.30 το απόγευμα σε συγκέντρωση στη γέφυρα Ασπροπύργου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί αύριο όλους τους χαλυβουργούς σε Γενική Συνέλευση στις 11 π. μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων των εργατών»