18 Απριλίου, 2013

Σε εξέλιξη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μανωλάδα και του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας στην Αθήνα (φώτο-βίντεο)


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα, μαζική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ στη Μανωλάδα ενάντια στη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν  οι μεγαλοτσιφλικάδες-φραουλάδες της Νέας Μανωλάδας, στο αυτονόητο αίτημα των μεταναστών για πληρωμή της σκληρής δουλειάς τους. Με δυναμική και μαζική πορεία από την είσοδο της πόλης οι κομμουνιστές έφτασαν στην κεντρική Πλατεία, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 





Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τους δεκάδες τραυματίες, παραμένουν για νοσηλεία τέσσερις στο νοσοκομείο Πύργου και τρεις στο νοσοκομείο του Ρίο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Στο μεταξύ, κάθε όριο αυταρχισμού ξεπερνά η κυβέρνηση καθώς μετά την εν ψυχρώ επίθεση των εργοδοτών κατά των εργατών, έρχονται συλλήψεις και απελάσεις 6 μεταναστών που είχαν εισαχθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του Ρίο. Νωρίτερα, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ανδρέα Αθανασόπουλο επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Ρίο και τους τραυματίες που παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από τη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Δυτικής Ελλάδας, Γ.Αγγελόπουλο, χθες το πρωί, λίγες ώρες πριν το μακελειό, ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγούς και εμπόρους φράουλας, και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα γεγονότα» δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό τους καθώς είναι «κλάδος που παράγει ένα εξαιρετικά σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν». Μάλιστα, όπως αναφέρει, «μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγες και προβλήματα στην καλλιέργεια της φράουλας, όπως το εργατικό».


Την πολιτική που ευθύνεται για την εργοδοτική αυθαιρεσία, μετά και την κατάργηση των ΣΣΕ, την πολιτική της κυβέρνησης που όπλισε το χέρι της εργοδοσίας και την πολιτική που ευθύνεται για το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, τα οποία καλλιεργούνται για να αποκρύψουν τα κοινά συμφέροντα που έχουν έλληνες και ξένοι εργάτες, κατήγγειλε αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών και σωματείων που συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των σωματείων κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να μην αφήσουν μέρα να περάσει χωρίς να αντιπαλέψουν το ρατσισμό, τη ξενοφοβία αφού κοινός εχθρός όλων των εργαζομένων είναι η μεγαλοεργοδοσία - μεγαλοτσιφλικάδων, μεγαλοεπιχειρηματιών, βιομηχάνων, εφοπλιστών - και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Τα ταξικά συνδικάτα θα ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για τα εγκλήματα που συντελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης.

Παράλληλα, κατήγγειλαν την παρεμπόδιση της πορείας, από αστυνομικές δυνάμεις, επί της Κατεχάκη, στο πνεύμα πάντα της επιβολής «του νόμου και της τάξης».

«Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα» ανέγραφε το πανώ στην κεφαλή της πορείας και το κρατούσαν εργάτες-μετάναστες από το Μπανγκλαντές, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων μεταναστών Μπανγκλαντές.