21 Ιουλίου, 2013

Τους πλήρωσαν με σφαίρες, τώρα τους κόβουν το ρεύμα και το νερό.

Τα βασανιστήρια των 150 εργατών στη Μανωλάδα συνεχίζονται.

Τους πλήρωσαν με σφαίρες, τώρα τους κόβουν το ρεύμα και το νερό.

Εδώ και 10 μήνες μένουν απλήρωτοι οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, που στην προσπάθεια τους να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους αντί για χρήματα δέχτηκαν σφαίρες.

Ο εργοδότης όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη αλλά με την κατάπτυστη ανοχή και αναλγησία της κυβέρνησης μπορεί και εκβιάζει τους απλήρωτους, κόβοντάς τους ρεύμα και νερό.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ασύδοτου εργοδότη είναι εξίσου βαριές. Κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές με μικρότερη αξία από το κόστος της κιλοβατόρας.

Αιδώς Αργείοι.

Οι δεσμεύσεις ότι θα πληρωθούν, ότι δεν θα απελαθούν, ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, κλπ ήταν για άλλη μια φορά κούφια λόγια. Οι επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στη Μανολάδα για να λάβουν γνώση των συμβάντων και να επιληφθούν των προβλημάτων, ήταν για άλλη μια φορά μόνο για το θεαθήναι. Εξάλλου ο Υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης ανοίγει τις πόρτες του Υπουργείου μόνο στους μεγαλοπαραγωγούς της φράουλας και ποτέ στους εργάτες, δείχνοντας ανερυθρίαστα σε κάθε ευκαιρία ότι είναι Υπουργός των καπιταλιστών και όχι των εργατών

Υπενθυμίζουμε το σύστημα που θωρακίζει τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων και των εκμεταλλευτών του εργατικού μόχθου μπορεί να ανατραπεί. Η ενότητα ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στον κοινό αντίπαλο είναι αναπόφευκτη.