05 Ιουλίου, 2013

Συνθήκες γαλέρας στις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών. Ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ

«Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα σύγχρονα κάτεργα που λέγονται τηλεφωνικά κέντρα ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι πάει να πει απλήρωτη εργασία, εντατικοποίηση δουλειάς, αβεβαιότητα και μισθοί πείνας. Μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για το καλό των εταιρειών! Μας λένε ότι πρέπει να λέμε και "ευχαριστώ" που μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες υπάρχει δουλειά! Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο! Η πλειοψηφία από εμάς δουλεύει χωρίς συμβάσεις εργασίας για 15 μέρες, το πολύ ένα μήνα και πετιόμαστε στο δρόμο όταν σταματήσουμε να είμαστε όπως λένε..."παραγωγικοί"! Μας έχουν χωρίς δικαιώματα, να παζαρεύουμε ατομικά με την εργοδοσία. Από όλα αυτά τα κέρδη που παράγουμε στις εταιρείες το αντίτιμο είναι ένα κομμάτι ψωμί.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι μας θέλουν σύγχρονους δούλους! Μας πιέζουν για το παραπάνω για να γεμίζει η τσέπη τους και όποτε δεν τους βγαίνουν τα "κουκιά", μας τρομοκρατούν με την απόλυση. Όλα αυτά τα βιώνουμε καθημερινά. Στη "Mediatel" αναγκάζουν τους συναδέλφους μας να δουλεύουν υπερωρίες απλήρωτοι, χωρίς πρόγραμμα για 2,90€ την ώρα με συμβάσεις maximum 2 εβδομάδων! Στην "Ώθηση" προσλαμβάνουν και απολύουν σε χρόνο "dt"! Μάλιστα έχουν το θράσος να λένε σε όποιον φέρει γνωστό του στην εταιρεία και παραμείνει ότι θα ανταμειφθεί! Στη "Centronet" τρομοκρατούν και εκβιάζουν εργαζόμενους στο όνομα της παραγωγικότητας, εξαναγκάζοντάς τους να δουλεύουν 10ωρα απλήρωτοι! Μάλιστα τους "τοιχοκολλούν" σε ένα κομμάτι χαρτί και τα ονόματα των συναδέλφων που απολύθηκαν για να ασκούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση και τρομοκρατία.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!!

Μπορεί να μην μας έχουν περάσει ακόμα "αλυσίδα στο πόδι", όμως όλη αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι το καθεστώς δουλείας δεσπόζει μέσα σε αυτούς τους χώρους! Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οι εργοδότες είναι ενωμένοι μεταξύ τους απέναντι στα δικαιώματά μας, έχουν την πλήρη στήριξη των  συγκυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ! Δεν θα μας φτάσουν στον κατήφορο!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΤΟ ΣΕΤΗΠ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Κανένας δεν είναι μόνος του! Μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς αντιστεκόμαστε στην τρομοκρατία και τις απειλές, στην απλήρωτη εργασία, στη ζωή-λάστιχο! Πρέπει να μας γίνει ξεκάθαρο ότι τα κέρδη, τον πλούτο της κάθε επιχείρησης τον παράγουμε εμείς, σε εμάς πρέπει να ανήκει. Δεν έχουμε να πούμε ευχαριστώ σε κανέναν που μας μαυρίζει τη ζωή! Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Αντίθετα οι εργοδότες αυτό που φοβούνται περισσότερο απ’ όλα είναι η οργάνωση μέσα κι έξω απ‘ τη δουλειά, φοβούνται όταν καταλάβουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά! Αυτό τους το φόβο να τον κάνουμε πράξη!

Διεκδικούμε, με βάση τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας, μισθό και συνθήκες εργασίας που να τις ικανοποιούν!
Να παλέψουμε για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και κλαδική, ώστε να μην μπορούν οι εργοδότες να εκβιάζουν τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά για την ατομική σύμβαση. Δεν θα γίνουμε έρμαιά τους!».