24 Ιουλίου, 2013

Οι ξεπουλημένοι στο Ηράκλειο της Κρήτης κινούν θεούς και δαίμονες στο συνδικάτο οικοδόμων

Ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων» καταγγέλλει τις προσπάθειες της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδόμων» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ της στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου Κρήτης, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 19 Ιούλη, με τη βοήθεια δημάρχων, αντιδημάρχων και τοπικών συμβουλίων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και με την καθοδήγηση και τις εντολές του επίσης δήθεν «ακομμάτιστου» προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του:

«Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων οικοδόμων, όλος ο μηχανισμός του δήμου Ηρακλείου, Μαλεβιζίου αλλά και άλλων δήμων βρίσκεται "επί ποδός" προκειμένου να κατευθυνθούν οι οικοδόμοι να στηρίξουν τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό. Μάλιστα, γίνονται και τηλέφωνα από υπηρεσίες των Δήμων (π.χ. Δήμος Ηρακλείου) σε οικοδόμους που είχαν κατά το παρελθόν εργαστεί εκεί με συμβάσεις ώστε να στηριχθεί συγκεκριμένος υποψήφιος της παράταξης "Ανεξάρτητης Συνεργασίας Οικοδομών"!


Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην φοβηθεί, να μην υποκύψει σε τυχόν απειλές και εκβιασμούς αλλά και να μην "τσιμπήσει" αν του τάξουν δουλειές οι Δήμαρχοι ή οι μεγαλοεργολάβοι. Καλούμε κάθε συνάδελφο οικοδόμο που ζει στη φτώχεια και την ανεργία για χρόνια εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, να έρθει και να ψηφίσει στις εκλογές στηρίζοντας τον "Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδομών" προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο σωματείο. Να απαλλαχθούμε από τη γάγγραινα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλει το συνδικάτο όργανο διαμόρφωσης συσχετισμών μακριά από τις ανάγκες μας, που το θέλει όργανο ρουσφετιού, εκμεταλλευόμενοι κάποιοι επιτήδειοι την άθλια κατάσταση την οποία όλοι μας βιώνουμε.

Με τη συμμετοχή όλων μας να γίνει υπόθεση δική μας ο προσανατολισμός του και ο ρόλος του συνδικάτου. Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικάτου απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να παλέψουμε για συνδικάτο που να βρίσκεται πλάι σε κάθε συνάδελφο, να οργανώνει τη πάλη των οικοδομών για το μεροκάματο και την καθημερινή επιβίωση με ψηλά το κεφάλι.

Οι εκλογές συνεχίζονται κάθε μέρα 5-9 το βράδυ μέχρι την Κυριακή 28 Ιούλη».