31 Αυγούστου, 2013

Διαδηλώσεις σε πολλές χώρες ενάντια στην επέμβαση στη Συρία

Πληθαίνουν καθημερινά οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στη σχεδιαζόμενη επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στο λαό της Συρίας.

Στις ΗΠΑ συνεχίστηκαν και σήμερα οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Μέλη της συριακής παροικίας στην πόλη Αλεντάουν της πολιτείας της Πενσυλβάνια, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας τον Αμερικανό πρόεδρο να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση. 

Χθες Πέμπτη, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, απαιτώντας να μην υπάρξει καμία αμερικανική εμπλοκή στη Συρία, ενώ στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης πλήθος συγκεντρωμένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη επίθεση, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ειρήνη - Έξω οι ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή»

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν την Πέμπτη και στη Βρετανία. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, απαιτώντας να μην υπάρξει καμία στρατιωτική επέμβαση από ΗΠΑ, Βρετανία ή Γαλλία ενάντια στη Συρία. Η κινητοποίηση έγινε την ώρα που η βρετανική βουλή συζητούσε την πρόταση Κάμερον για επέμβαση στη Συρία, πρόταση που τελικά απορρίφθηκε.

Τέλος στην Τυνησία, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Παρασκευή σε συγκέντρωση στην πρωτεύουσα Τύνιδα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο στρατιωτικό χτύπημα ενάντια στη Συρία.