04 Σεπτεμβρίου, 2013

Για τους στίχους της βρώμικης και απαράδεκτης διαφήμισης των JUMBO

Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει τις νέες πανάθλιες διαφημίσεις του jumbo.

Της επιχείρησης με τα αμύθητα κέρδη, σχεδόν αποκλειστικό μονοπώλιο στην αγορά παιχνιδιών και όχι μόνο, με τους μισθούς των 200 ευρώ, τις απολύσεις, των άθλιων εργασιακών σχέσεων.

Στην τελευταία διαφήμιση που καταντά εκνευριστική καθώς παίζεται παντού κάθε 4-5 λεπτά πέρα από την κακή αισθητική (προσωπική θέση) δεν έχει γίνει συζήτηση για τους στίχους στο τραγούδι. Ελάχιστοι έχουν πάρει χαμπάρι ως σήμερα τους στίχους, διότι το μάτι πάει στη σκηνοθεσία και το αυτί δεν πιάνει την αθλιότητα.

Η δικαιοσύνη που τρέχει σε χρόνο dt να βγάλει απεργίες παράνομες, δεν έχει ασχοληθεί ως τώρα απ'όσο διαβάζω αυτεπάγγελτα με τους παρακάτω στίχους που απευθύνονται σε παιδιά.

Ζήτησε το και θα δεις
και η λίστα σχολική
θα είναι πούπουλο στους ώμους
θα επιβάλει φτήνιας νόμους
μόνο αυτός έχει τα αρχ.. (με χλιμίντρισμα αλόγου) και μπορεί.

Τώρα κάποιος μπορεί να πει ότι το υπονοούμενο μπορεί να είναι μια άλλη οποιαδήποτε λέξη. Αν ήταν όμως άλλη λέξη δε θα είχαν βάλει χλιμίντρισμα! 

Και φυσικά η κοινή λογική είναι και κοινή και λογική! 
Όλοι καταλαβαίνουμε πως η λέξη είναι τα "αρχ..δια".

Η διαφήμιση απευθύνεται σε μικρούς μαθητές, σε παιδιά που τη βλέπουν κάμποσες φορές τη μέρα. Είναι διαφήμιση για παιδιά. 

Το πρόστιμο θα είναι μικρή ποινή για την αλητεία τους.

Τα παραπάνω δεν είναι ούτε ηθικολογία ούτε συντηρητισμός.

Είναι η στοιχειώδης άμυνα σε επιχειρήσεις που με κάργα εκμετάλλευση πλουτίζουν και νομίζουν ότι έχουν τα αρχ..δια να επηρεάζουν τα πάντα.. 

Το μυαλό, τη ζωή, τη γλώσσα, την ηθική, να είναι δηλαδή οι σερίφηδες στον τόπο.