13 Σεπτεμβρίου, 2013

Τσάμπα έχασαν το μεροκάματο στα μαγαζιά της νύχτας

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο λαός του Περάματος με μία μεγάλη, πραγματικά ογκώδη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμουνιστών το βράδυ της Πέμπτης. Πλήθος εργαζομένων, άνεργων, νέων, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Βαγγέλη Μαρούπα, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το ΚΚΕ δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για το δίκιο του λαού, οι φασίστες τι να πουν; (...) Τσάμπα έχασαν το μεροκάματο στα μαγαζιά της νύχτας. Ο λαός του Περάματος δεν φοβάται τους θρασύδειλους» και πρόσθεσε: «Το κίνημα έχει την δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωρά ο τόπος, έξω από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, έξω από τα σχολεία και τις σχολές (...) Το ΚΚΕ δεν τα "δίπλωσε" ποτέ, ούτε θα τα "διπλώσει" και τώρα. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει για την εργατική λαϊκή εξουσία» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Β. Μαρούπας.

Τα συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας στους δρόμους του Περάματος έπεφταν βροχή: «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ, αντίσταση και πάλη» ενώ δυνατά ακουγόταν και το σύνθημα που έδειχνε την ουσία της πολιτικής της φασιστικής Χρυσής Αυγής: «Είστε τα σκυλιά των αφεντικών, έξω από το Πέραμα, την πόλη των εργατών».

Σε δήλωση του από τον χώρο της συγκέντρωσης, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σχεδιασμένη, ύπουλη, δολοφονική επίθεση από τους θρασύδειλους φασίστες της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και στελέχη του συνδικάτου Μετάλλου και σωματείων της Ζώνης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ένα πράγμα: Ότι είναι τσιράκια του συστήματος, ότι αυτό που έχουνε στο στόχο είναι το εργατικό κίνημα, τους αγώνες του, υπερασπίζονται τη μεγαλοεργοδοσία και τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος και για αυτό επιτίθονται στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης και του εργατικού λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές».