10 Σεπτεμβρίου, 2013

Ο κόσμος δεν έχει να φάει, η κυβέρνηση ετοιμάζει λοταρίες...

Σχεδιάζουν λέει στο υπουργείο Οικονομικών να δίνουν δώρα και να προσφέρουν ταξίδια σε όσους προσκομίζουν αποδείξεις... Αυτό προβλέπει μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι σχετικά με το τι θα ισχύει το 2014. Θα γίνεται λοιπόν κλήρωση για δώρα, ταξίδια και ό,τι άλλο στους φορολογούμενους που θα προσκομίζουν πολλές αποδείξεις. Τώρα, το πού θα βρουν λεφτά οι εργαζόμενοι για να αγοράσουν και έτσι να έχουν αποδείξεις, αυτό είναι άλλο θέμα. Η ουσία είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει καταδικάσει τα λαϊκά νοικοκυριά να ζουν στην ανέχεια. Και εδώ και μερικές μέρες η κυβέρνηση αποφάσισε να τους ταΐζει ακόμα και ληγμένα. Αν δει κανείς τα στοιχεία, θα διαπιστώσει ότι όλο και περισσότερο πέφτει μήνα με το μήνα η δυνατότητα των εργατικών οικογενειών να ψωνίζουν ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης για να τραφούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Στην τελευταία 4ετία (2009-2012) η κατρακύλα του όγκου των λιανικών πωλήσεων ξεπέρασε το 45%. Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και η αντιλαϊκή πολιτική έχει προκαλέσει δραστική μείωση του λαϊκού εισοδήματος και ταυτόχρονα οδηγεί σε μαζικά λουκέτα σε μικρομάγαζα. Πιο συγκεκριμένα, η κατρακύλα του τζίρου στα καταστήματα διατροφής έφτασε στο 11,3%, στα καύσιμα και λιπαντικά στο 9,3% και στα «λοιπά καταστήματα» στο 9,9%. Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων εμφανίζει τα παρακάτω ποσοστά πτώσης: Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ): 11,6%, πολυκαταστήματα: 6,3%, ένδυση - υπόδηση: 6,9% κ.ά.
Ας αφήσει λοιπόν την κοροϊδία με τις λοταρίες η κυβέρνηση και τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τέτοιες ενέργειες σαν καινοτόμες και χρήσιμες για το λαό...