11 Οκτωβρίου, 2013

ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ» Σήμερα στις 7.30 μ.μ. τα εγκαίνια στο Πέραμα

Καλλιτεχνική δημιουργία εκεί που δουλεύει και παλεύει η εργατική τάξη.

Σήμερα, Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. γίνονται τα εγκαίνια για έβδομη χρονιά μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος της Εικαστικής Εκθεσης «Ανθρωποι, Χρώμα + Σίδερο». Η Εκθεση φέτος είναι πιο πλούσια σε πρόγραμμα και πιο μαζική σε συμμετοχές δημιουργών (περίπου 250) και μαζικών φορέων και έχει σαν σύνθημα: «Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»!

Στην Οργανωτική Επιτροπή η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» και τα συνδικάτα της Ζώνης (Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων), ενώ την επιτροπή συμπληρώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος, Πειραιά, Σαλαμίνας.

Μετά τα εγκαίνια της Εκθεσης θα γίνει συναυλία στις 9 μ.μ. με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

Αύριο Σάββατο στις 6.30 μ.μ. οργανώνεται συζήτηση για την ανεργία - Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την αντιμετώπισή της και την οργάνωση της πάλης, ενώ στις 8.30 μ.μ. η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» ανεβάζει το έργο του Μαξ Φρις «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές».

Την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. θα γίνει συναυλία με σύνθημα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον» με τους: Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, «Kollektiva», Γιάννη Λάρδη - Γεωργία Λάμπρη, Βασίλη Λέκκα, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργο Μεράντζα, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιώργο Σαρρή. Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα λειτουργούν δημιουργικά εργαστήρια - ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι. Κυριακή 11 π.μ.: Θέατρο «Ενας παράξενος μουσικός» από την ομάδα «Τρομπετίνι».