31 Μαΐου, 2012

Τα ισοδύναμα της Νέας Δημοκρατίας


Ο Αντ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να εκφράσει το θαυμασμό του για την «ανάπτυξη» στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, δείχνοντας καθαρά ότι επενδύσεις στον καπιταλισμό σημαίνει μισθοί Κίνας και δικαιώματα Ινδίας. Εκεί όμως που έδωσε πραγματικά τα ρέστα του, ήταν η στοχοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος και η θρασύτατη και συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ - είπε - μπορεί να μη χάιδευε τους κουκουλοφόρους. Αλλά παρέλυε τη χώρα, παρέλυε τα λιμάνια, παρέλυε τον τουρισμό, παρέλυε την οικονομική ζωή. Εδιωχνε επιχειρήσεις. Εδιωχνε επενδύσεις. Δέστε τι κάνει σήμερα με τη "Χαλυβουργική". Αυτό είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει».

Οι επιχειρήσεις ανοίγουν και κλείνουν στον καπιταλισμό με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη του καπιταλιστή ιδιοκτήτη, για λογαριασμό του οποίου δουλεύει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ΕΕ. Πρόσφατο παράδειγμα η επιχείρηση «Γιούνιβελ» στην Πιερία, που η ιδιοκτησία της τη μεταφέρει στη Ρουμανία, όχι γιατί είχε κινητοποιήσεις, αλλά γιατί υπάρχει περιβάλλον μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων «δουλείας», άρα και πολλαπλάσια κερδοφορία.