29 Μαΐου, 2012

Ο κ.Τσίπρας συνεχίζει τις βόλτες στις υπηρεσιακές ηγεσίες των Υπουργείων των 20 ημερών και σήμερα πήγε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αν και ξύνομαι να βρω τη συνέντευξη που είχε δώσει και έλεγε πως είχε βρει βίσμα στο στρατό αξιοποιώντας παραθυράκι ενός νόμου του Τσοχατζόπουλου, λέω να μην κατρακυλήσω στην παραπολιτική.

Όσον αφορά τη θητεία το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μας αποτυπώνει ακριβώς τις δηλώσεις Τσίπρα που δεν πήρε η κάμερα. 

Αναφερόμενος ο κος Τσίπρας στη μείωση της θητείας, είπε ότι «οι όποιες τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με ένα σχέδιο εξορθολογισμού των αναγκών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τόσο μεγάλο αριθμό στρατοπέδων μέσα στα αστικά κέντρα. Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας»

Μάλιστα. Δηλαδή; Μείωση θητέιας έλεγε η νεολαία Συνασπισμού ε; Μάλλον γι' αυτό η παραπάνω τοποθέτηση δεν απαντάει πουθενά.

Φυσικά και για το ΝΑΤΟ, το έχουμε πιάσει το ζήτημα. Μέσα από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως το σύνθημα "Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ" μπορεί να μεταβληθεί με λεκτικές μετακινήσεις σε "Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα". Το πιάσαμε ε;

Αντί να φύγεις εσύ, να φύγει αυτό από σένα. Μιλάμε για συγκρούσεις και ρήξεις, όχι αστεία. Τύφλα να 'χει ο Αντρεάς.