14 Οκτωβρίου, 2012

9000 υπογραφές: ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ


Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει το κάλεσμα του ΚΚΕ για συλλογή υπογραφών στήριξης της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων. Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr.

Ως το βράδυ της Παρασκευής, οι υπογραφές από συνδικαλιστές, εργάτες, υπάλληλους, επιστήμονες, διανοούμενους, νεολαίους κ.λπ., πλησίαζαν τις 8.000. Μεγάλη είναι η συμμετοχή και από φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Τα ψηφίσματα στήριξης της πρότασης νόμου είχαν φτάσει τους 147, από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς Συλλόγους και Δημοτικά Συμβούλια.

Συμμετοχή στη συλλογή υπογραφών έχει κάθε ένας και κάθε μια που θέλει να προσθέσει τη φωνή του, για να ακουστεί δυνατά μέσα και έξω από τη Βουλή η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων. Καθένας και καθεμιά που θέλει να ενθαρρύνει, να δώσει ώθηση στη λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση μπροστά στο νέο κύμα ολέθριων μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ.

«Υπογράφω, απαιτώ και διεκδικώ την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων», τιτλοφορείται το κείμενο κάτω απ' το οποίο συλλέγονται οι υπογραφές, στο οποίο σημειώνεται: «Το ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στη δίκαιη απαίτηση του λαού και υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση, κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή πρόταση νόμου για την "Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων".

Αυτήν την πρόταση νόμου έχει συμφέρον και χρέος να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, νέος που θέλει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ και καταδικάζουν εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση. Η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής χειραφέτησης, να μπει τέλος στις οδυνηρές για το λαό θυσίες. Γι' αυτό υπογράφω και απαιτώ και εγώ να ψηφιστεί στη Βουλή, να υποστηριχτεί από το λαό η πρόταση του ΚΚΕ».

Να συζητηθεί τώρα στη Βουλή

Παρ' όλο που η πρόταση Νόμου του ΚΚΕ έχει κατατεθεί από τις 12 Ιουλίου του 2012, χωρίς καμιά δικαιολογία δεν έχει έρθει ακόμη για συζήτηση στη Βουλή, αν και αφορά ένα τόσο καίριο ζήτημα, κεντρικό πρόβλημα της χώρας. Για το θέμα αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, στις 4/10, με ανακοίνωσή της καλούσε το λαό να κάνει δική του υπόθεση, με όλους τους τρόπους, τη στήριξη της πρότασης νόμου «ως συμβολή στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Στην ανακοίνωσή της, σημείωνε, μεταξύ άλλων: «Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που η κυβέρνηση έχει καταθέσει στη Βουλή αποκαλύπτει ότι δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Στην ουσία, όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από τη στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη της ΕΕ ανεξάρτητα από χρέη και ελλείμματα.

Αυτόν το στόχο εξυπηρετούν και τα μνημόνια που επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου και να διευκολυνθεί η εφαρμογή μέτρων που η εφαρμογή τους καθυστέρησε, εμποδίστηκε από την ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής πάλης.

Το ΚΚΕ σταθερά υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική, λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες».