12 Οκτωβρίου, 2012

ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ μαζί στις εκλογές του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σήμερα ανακοινώθηκε το νέο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.), στο οποίο "μετακόμισαν" πολλά στελέχη της ΠΑΣΚΕ

Το Π.Α.Μ.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η ΠΑΣΚΕ "που μεθοδευμένα προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ" και η "Αυτόνομη παρέμβαση" που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ "πάντα μαζί στήριζαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, πάντα υπέρ της Ε.Ε. και των βασικών επιλογών του συστήματος".

 ΠΑΜΕ για το «νέο» ψηφοδέλτιο Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και στελεχών της ΠΑΣΚΕ που ανακοινώθηκε σήμερα για το συνέδριο του ΕΚΘ

Διαβαστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Με αφορμή το «νέο» ψηφοδέλτιο Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και στελεχών της ΠΑΣΚΕ που ανακοινώθηκε σήμερα για το συνέδριο του ΕΚΘ,
η Γραμματεία Θεσσαλονίκης, σχολιάζει – κατ’ αρχήν - τα παρακάτω:


Μετά τις βουλευτικές εκλογές, βασικό κομμάτι του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού μεθοδευμένα μετακομίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μηχανισμός αξεδιάλυτα δεμένος με τις εργοδοσίες και το κράτος τους, με εγκληματικές ευθύνες όχι γιατί ανέχτηκαν αλλά συνεργάζονται μ’ αυτούς για την υλοποίηση της πολιτικής τους. Χαρακτηριστικό ότι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις σε κλάδους και επιχειρήσεις με μειώσεις μισθών εφαρμόζοντας το μνημόνιο στους χώρους δουλειάς.

Αυτός ο ενιαίος μηχανισμός, όσο κι’ αν ορκίζεται ότι μετανιώνει, δεν αλλάζει. Αλλάζει καράβι, με νέο καπετάνιο, στον ίδιο ρόλο : της υπονόμευσης και χειραγώγησης του εργατικού κινήματος, του εγκλωβισμού του στη κυρίαρχη πολιτική των εργοδοτών, του αστικού κράτους.

Όταν η αγανάκτηση των εργαζόμενων διογκώνεται απέναντι στην εξουσία και στον συνδικαλισμό της, εφευρίσκονται νέοι τρόποι, σχήματα και πρόσωπα που με άλλα λόγια θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική.

Αυτό το ρόλο παίζει το δήθεν «νέο» αλλά τόσο παλιό και με βεβαρυμένη ιστορία, ψηφοδέλτιο. Η ίδια ιστορία βαρύνει και τους δύο πόλους του.

Είναι προσχώρηση μέρους της «μετανοούσης» ΠΑΣΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ ή προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ενόψει της πιθανότητας νέας κυβέρνησης; Άλλωστε πάντα μαζί στήριζαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, πάντα υπέρ της Ε.Ε. και των βασικών επιλογών του συστήματος. Απλά ο «αρραβώνας κατέληξε σε γάμο».

Οι ενότητες κορυφών παρατάξεων (ή κομματιών τους) με παρελθόν και παρόν στη στήριξη των εργοδοτών και του κράτους τους είναι νέες πολιτικές και συνδικαλιστικές παγίδες που θέλουν να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους να «κάνουν υπομονή στη νέα κυβέρνηση που θα βγει».

Το ΠΑΜΕ, πάλευε και θα παλεύει για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε ταξική βάση. Ενάντια στην εργοδοσία, το κράτος της, για την ανατροπή τους. Για την ενότητα από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς και όχι στα κλειστά γραφεία παραταξιακών διαβουλεύσεων με στόχο ψήφους σε προεδρεία συνδικάτων και τελικά εγκλωβισμό και πάλι των εργαζόμενων. Σ’ αυτό τον αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε συνδικαλιστή που σέβεται όσους τον εξέλεξαν.

Τώρα, με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, με οργάνωση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές από τους ίδιους τους εργάτες, στην απεργία της 18 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 στο Αγ. Βενιζέλου."

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Γραμματεία Θεσσαλονίκης