02 Νοεμβρίου, 2012

Η ΑΔΕΔΥ για τη 48ωρη.. Τσιου-τσιου!

Την ανάγκη ο αγώνας των εργαζομένων να αποκτήσει το περιεχόμενο που απαιτεί η υπεράσπιση των δικών τους συμφερόντων, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για την κλιμάκωση της πάλης, ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της ΑΔΕΔΥ, όπου πάρθηκε και η απόφαση για τη 48ωρη απεργία. Η σύγκληση της ΕΕ έγινε μετά από σχετική πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, κάτω από το βάρος των εξελίξεων και την ανάγκη, χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανωθεί απεργιακός αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισήμαναν πως η κλιμάκωση, η δημιουργία των προϋποθέσεων που απαιτούν οι αποτελεσματικοί αγώνες, εξαρτώνται και από τις μορφές και από το περιεχόμενό τους, δηλαδή τα αιτήματα που προβάλλουν.

Γι' αυτό - σημείωσαν - η απεργία δεν πρέπει να εξαντληθεί στο αίτημα της καταψήφισης των μέτρων. Τόνισαν ότι βασικά αιτήματα των εργαζομένων πρέπει να είναι: Κίνημα και αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά και για μονομερή διαγραφή του χρέους. Για να καταργηθούν τώρα όλα τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα προγράμματα, εφαρμοστικοί νόμοι και δανειακές συμβάσεις. Για αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ. Ακόμα, υπογράμμισαν, «καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση - διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Φιλολαϊκή ανάπτυξη, ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας. Να περάσει όλος ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών, στα χέρια του λαού».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η απεργιακή μάχη, η πρόταση του ΠΑΜΕ καταψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Από τους εκπροσώπους της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ), ο ένας εκπρόσωπός τους ψήφισε υπέρ και ο άλλος κατά.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (που παρακολουθούν με εκπρόσωπό τους την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ), παρά τις επίμονες πιέσεις του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ δε συμφώνησαν με το συγκεκριμένο περιεχόμενο της απεργίας. Μάλιστα, εν τέλει, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος και στην ίδια την ψηφοφορία!... Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που πρωτοστάτησαν τις προηγούμενες μέρες σε έναν πόλεμο «λάσπης» εναντίον των ταξικών δυνάμεων, μέσα από το Διαδίκτυο και αλλού, φτάνοντας να λένε ότι το ΠΑΜΕ δε θέλει κλιμάκωση της πάλης ακόμα και ότι στηρίζει την ΠΑΣΚΕ...