09 Νοεμβρίου, 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»: «Εκλογές»... στα μέτρα της εργοδοσίας


To παρακάτω άρθρο από τον Ριζοσπάστη αναδεικνύει τον τρόπο που σήμερα αλλοιώνονται οι συσχετισμοί στον συνδικαλιστικό κίνημα. Σωματεία εργοδοτικά που κάνουν εκλογές ξαφνικά, σε μέρη άγνωστα, γενική συνέλευση που πραγματοποιείται σε άγνωστη ώρα και μέρα, ψηφοδέλτια που δεν τα κάνουν δεκτά, διαδικασίες αδιαφανείς, σάπιες και ψεύτικες ως το μεδούλι. 
Αν σας πούμε πως σε τέτοια εργοδοτικά σωματεία κυριαρχεί η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σας φανεί αστείο αλλά έτσι είναι.. Κάπως έτσι βγαίνουν και οι διάφοροι διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ πχ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που είναι ντίλερ των μειώσεων στους μισθούς. Από κάτι τέτοια σωματεία που ξαφνικά εμφανίζουν χιλιάδες εργαζόμενους.
Ή μήπως είναι ψέμματα πως πρόεδρος στο σωματείο του Σκλαβενίτη είναι ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ στην επιχείρηση..
Θαυμαστά τα έργα του εργοδοτικού συνδικαλισμού..

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εργαζομένων» στα εν λόγω σούπερ μάρκετ
Με άκρα μυστικότητα και πρωτοφανείς παραβιάσεις στις διαδικασίες, ώστε να αποκλειστεί κάθε αγωνιστική φωνή και συνάμα «ενοχλητική» για την εργοδοσία, ξεκίνησαν προχτές και ολοκληρώνονται στις 15 Νοέμβρη οι αρχαιρεσίες στο επιχειρησιακό σωματείο στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης». Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης"»καλεί τους εργαζόμενους να ρίξουν «άκυρο στα ψηφοδέλτια της εργοδοσίας» και να στείλουν μήνυμα αντίστασης, να συσπειρωθούν στη ΔΑΣ.
Η «ΔΑΣ Εργαζομένων στα σ/μ "Σκλαβενίτης"» στην ανακοίνωσή της, την οποία και μοιράζει πλατιά στους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα όσα συνέβησαν μπροστά στις εκλογές, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το επιχειρησιακό σωματείο του "Σκλαβενίτη" προχωρά σε αρχαιρεσίες. Για μια ακόμα φορά σε συνεργασία με την εταιρεία και το μηχανισμό της μεθόδευσαν τον αποκλεισμό από τις αρχαιρεσίες κάθε αγωνιστικής φωνής».
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, «προσπάθησαν να κρατήσουν τις εκλογές μυστικές, αρνιόντουσαν μέχρι και τις τελευταίες μέρες να γράψουν συναδέλφους που υποψιάζονταν ότι δεν είναι του χεριού τους, αρνήθηκαν να δεχτούν υποψηφιότητες που καταθέσαμε ακόμα και με δικαστικό κλητήρα. Οσο και να προσπαθούν να πνίξουν κάθε αγωνιστική φωνή, να αποστειρώσουν το σωματείο από καθετί "ενοχλητικό" για την εργοδοσία, δεν πρέπει να τους περάσει και δεν θα τους περάσει».
Οι εκλογές, υπογραμμίζει, η «ΔΑΣ στα σ/μ "Σκλαβενίτης"» είναι «νόθες και παράνομες γιατί παραβιάστηκε κατάφωρα κάθε διαδικασία που προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία και το καταστατικό (έγκαιρη γνωστοποίηση συνέλευσης, έγκαιρη ανακοίνωση υποψηφιοτήτων από την εφορευτική επιτροπή, άρνηση εγγραφών, αποκλεισμός υποψηφιοτήτων).
Προσπαθούν σε μια περίοδο που κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ενωση και εργοδότες μάς έχουν κηρύξει ανελέητο πόλεμο και ισοπεδώνουν τις ζωές μας να κρατήσουν το σωματείο εργαλείο στα χέρια της εργοδοσίας και παραγωγής νόθων και συμβιβασμένων αντιπροσώπων στα συνέδρια της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ. Συνάδελφοι, στείλτε μήνυμα αντίστασης στην εργοδοσία και στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Συσπειρωθείτε στη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», καταλήγει.