14 Νοεμβρίου, 2012

Πόσο original ΠΑΣΟΚΟΙ είσαστε; H συστημικότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε στιγμή..

"Δεν είναι πρωτάρα πάντως η Αλέκα. Πριν λίγα χρόνια, έδωσε ένα χεράκι στον Καραμανλή, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για χάδια στην κουκούλα. Τώρα δίνει ένα χεράκι στον Σαμαρά, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για  το λόμπι της δραχμής. Έτσι και ο στόχος και τα μέσα της είναι σαφή - και κάτι ξέρουν όσοι τη χειροκροτούν. Το μόνο που παραμένει θολό είναι σε ποιο λόμπι σέρνει το ΚΚΕ"...


του Θανάση Καρτερού από την Αυγή

ΣΧΟΛΙΟ 1: Πόσο ΠΑΣΟΚΟΣ μπορεί να είσαι όταν αναπαράγεις Γιωργάκη και Αντρέα, στο στυλ "ΚΚΕ αριστερός ψάλτης και δεκανίκι της δεξιάς"; 

"Πρωτοφανή αποθέωση γνώρισε το ΚΚΕ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού στη Βουλή. Απέσπασε δις το θερμό χειροκρότημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και έτυχε δημοσίων θετικών αναφορών από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα. Μέχρι και η Πιπιλή θα χειροκροτούσε, αν δεν είχε πουδράρει τα χέρια της με τον γύψο που της είχε περισσέψει από τότε που εργαζόταν στην ΥΕΝΕΔ, επί Χούντας. Κι αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στον μέγα έπαινο που ανέπεμψε στο ΚΚΕ ο Σκάι, όταν οι Λυριτζής και Οικονόμου απεφάνθησαν με μια φωνή: «ναι, είναι κόμμα σοβαρό».

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη από την Αυγή

ΣΧΟΛΙΟ 2: Πόσο ΠΑΣΟΚΟΣ μπορεί να είσαι για να ταυτίζεις το ΚΚΕ με αυτό που είσαι ο ίδιος..Εσύ είσαι σήμερα το κράτος σε μια σειρά χώρους με τις μεταγραφάρες που έχεις κάνει. Ξεχνάμε το ρόλο της ΝΕΤ και το προεκλογικό αβαντάρισμα; Στο ΣΚΑΙ δεν κάθεσαι προσκαλεσμένος 2-3 φορές τη μέρα σε εκπομπές; Ο Λυριτζής άλλαξε στρατόπεδο και έγινε ΚΚΕ;Ο ΣΚΑΙ δε σε έπαιζε φουλ; 

Εσύ δεν είσαι η κυβέρνηση του ΣΕΒ; Εσύ δε συναντήθηκες κρυφά με εφοπλιστές; Εσύ δεν είσαι άλλοτε με τον Ολάντ άλλοτε με τον Ραχόι; Εσύ δεν είσαι με την Ευρωπαική Ένωση; Εσύ δεν έχειις αποδεχθεί την πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης στο καταστατικό σου για να συμμετέχεις στο Ευρωπαικό αριστερό κόμμα; Εσύ δεν υπογράφεις μειώσεις στους μισθούς σε Ομοσπονδίες; Οι δικοί σου δε βγαίνουν με διαδικασίες νοθείας στα σωματεία; 

Εσύ δεν είσαι αυτός που στις διαδηλώσεις της πλατείας κρύφτηκες και πήγαινες χωρίς κομματική ταυτότητα για ξεγελάσεις; Εσύ δεν είσαι αυτός που συμφωνεί με την Κατσέλη; Εσύ δεν έκανες τον Τσουκαλά της ΠΑΣΚΕ βουλευτή; Εσύ δεν έχεις τακιμιάσει με το μισό πρώην ΠΑΣΟΚ; Εσύ δεν κάνεις συνεργασίες με τον Κολλά που θέλει τη διάλυση των σωματείων; Εσύ δεν είσαι που έλεγες ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ; Εσύ δεν είσαι που μιλούσες για εθνοκάθαρση Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία και υιοθετούσες την πολιτική του ΝΑΤΟ;

Δηλαδή πόσο πιο συστημικός μπορεί να  είσαι; Πόσο πιο αριστερό δεκανίκι του συστήματος που υπηρετείς; Διότι τον καπιταλισμό υπηρετείς..Στην ίδια όχθη με τους άλλους είσαι απλά διαφέρετε στη διαχείριση..

Και φτάνουμε στο ΣΧΟΛΙΟ 3 που είναι αναδημοσίευση με επεξηγήσεις από τον Ριζοσπάστη, για τη συνέντευξη του Tσίπρα στο cnn. Εκεί που είπε "κάν'το σαν τον Ομπάμα" και προσκάλεσε επενδυτές στον λαϊκό καπιταλισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμ όταν οι θέσεις σου είναι ρευστές σαν το νερό, είσαι τουλάχιστον ασόβαρος. Για το λαό είσαι και επικίνδυνος αν δεν αποκαλυφθείς..

Και στην τελική..ΠΟΣΟ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ;

Υμνοι στην ανταγωνιστικότητα και στη διαχείριση Ομπάμα

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να πείσει ότι διαθέτει μείγμα διαχείρισης που ταιριάζει στα συμφέροντα των ΗΠΑ

«Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι» δίνει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη στο αμερικανικό CNN, διαβεβαιώνοντας τμήματα του κεφαλαίου με αντικρουόμενα συμφέροντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να διαχειριστεί την κρίση επ' ωφελεία τους, ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί η αντιπαράθεση ιμπεριαλιστικών κέντρων για το ζήτημα αυτό.
Ετσι, αφενός δήλωσε ότι «είμαστε θερμοί υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης» αν και όχι της «γερμανοποίησής της», αφετέρου ότι λέει «κάτι παρόμοιο μ' αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα», προσπάθεια που αφήνει πίσω της στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων.
Ηταν εξάλλου σαφής δηλώνοντας πως σε κάθε περίπτωση, με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται γι' αυτό.
Δήλωσε: «Για να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να υπάρξουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα, τις οποίες φυσικά δεν τις αρνούμαστε (...) Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα (...) θα πρέπει να υπάρξει ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές, να σταματήσει δηλαδή, αυτή η κινδυνολογία με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ταυτόχρονα να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον και να βοηθηθεί η Ελλάδα με επενδύσεις ευρωπαϊκές από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».
Δεν έκρυψε ότι η φτωχολογιά θα συνεχίσει να πληρώνει τα σπασμένα της κρίσης, λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα, πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι». Αυτό που δεν εξήγησε, είναι πώς θα φέρει ανταγωνιστικότητα και καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα, αν φορολογήσει το κεφάλαιο, όπως ανέξοδα λέει.
Κάντο όπως το ΔΝΤ...
Σε άλλο σημείο, επανέλαβε ότι το «χρέος δεν είναι βιώσιμο» και ζήτησε «ένα γενναίο κούρεμα», παίρνοντας ανοιχτά θέση στη διαμάχη ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, διαλέγοντας το μέρος του πρώτου. Θέλησε μ' αυτόν τον τρόπο να διαβεβαιώσει ότι το δικό του μείγμα διαχείρισης, με χρήμα στο κεφάλαιο, μπορεί να εξασφαλίσει ταχύτερη ανάκαμψη από την κρίση και ταυτόχρονα να ζημιωθεί η Γερμανία έναντι των ανταγωνιστών της στον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη χρεοκοπία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε ότι διεκδικούν «μια λύση αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953» για το χρέος, στην οποία σημειωτέον πρωτοστάτησαν οι ΗΠΑ. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι μια τέτοια ρύθμιση«θα είναι επωφελής τόσο γι' αυτούς που χρωστάνε όσο όμως και για τους πιστωτές. Γιατί έτσι θα υπάρξει δυνατότητα να πάρουν τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους».
Δεν έκρυψε τέλος ότι για το ΣΥΡΙΖΑ η ρύθμιση του χρέους είναι προαπαιτούμενο για την εξοικονόμηση χρημάτων, προκειμένου να ενισχυθούν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, θυμίζοντας και εδώ το αμερικανικής έμπνευσης «σχέδιο Μάρσαλ»:
«Ανάπτυξη δίχως δημόσιες επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει, χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη (...) δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο όμως πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές»!