22 Δεκεμβρίου, 2012

Όταν ο εργατικός αγώνας κάνει κριτική στο ΚΚΕ, αχνοφαίνεται ο οπορτουνισμός

Ένα άρθρο στον γνωστό πλέον Εργατικό Αγώνα καταλήγει:

"Μπορούμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και τρικλοποδιές που δυστυχώς μπαίνουν στην ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος από τις αριστερές δυνάμεις κυρίως από την φιλοευρωπαϊκή και προσφάτως και φιλοαμερικανική πολιτική του προετοιμαζόμενου να κυβερνήσει  ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εσχάτως και από το ΚΚΕ, που έχει βγάλει από το στόχαστρό του τον ιμπεριαλισμό, έχει σβήσει απ’ τις διακηρύξεις έστω και μια τυπική αναφορά στην πάλη για την ειρήνη ακολουθώντας μια σεχταριστική πολιτική όπως καταγράφεται και στις θέσεις και το σχέδιο προγράμματος για το 19ο Συνέδριό του και με τα οποία θ’ ασχοληθούμε σε επόμενο κείμενο".


Αναφέρει κατά λέξη δηλαδή πως το ΚΚΕ έχει βγάλει από το στόχαστρο του τον ιμπεριαλισμό, ακολουθώντας σεχταριστική πολιτική και μπλα μπλα οι γνωστές ιστορίες για αγρίους..

Χωρίς να υπάρχει διάθεση απάντησης σε τέτοια κριτική, θα βάλω τι γράφει ο αρθρογράφος πριν τον επίλογο.


"Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται να τεθούν σε συζήτηση και δράση συγκεκριμένοι αντιιμπεριαλιστικοί στόχοι πάλης, που θα συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις, την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και κυρίως την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα μικροαστικά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, τις γυναίκες, τη διανόηση και τους καλλιτέχνες. Αυτοί οι στόχοι πάλης και συσπείρωσης των εργαζομένων και της νεολαίας χρειάζεται να υπηρετούν σε γενικές γραμμές ένα συνεκτικό πλαίσιο αρχών και επιδιώξεων προς όφελος της πλειοψηφίας του ελληνικού και της πολιτική, οικονομικής και κοινωνικής του ελευθερίας και ανεξαρτησίας από τους ντόπιους και διεθνείς μονοπωλιακούς ομίλους και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις."

Μάλιστα.. Για να δούμε και τους στόχους.. 

"Πιο συγκεκριμένα:


Α) Να αναπτυχθούν αγώνες, πρωτοβουλίες, δραστηριότητες πολύμορφες που θα προβάλλουν την ανάγκη της αντίστασης και του συστηματικού οργανωμένου αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών, που καταπατούν τα διακηρυγμένα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών, νομιμοποιούν αλλαγές συνόρων, στηρίζουν στρατιωτικές επεμβάσεις, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ενεργό σύμμαχο του ιμπεριαλισμού σε βάρος των γειτονικών λαών, κατά της παγκόσμιας ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας.
Β) Που θα δυναμώνουν την πάλη κατά του ΝΑΤΟ, κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πυρηνικών όπλων, των δυνάμεων ταχείας επέμβασης, που στόχο έχουν τους λαούς, τα κινήματα, το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα του. Η αποδέσμευση της χώρας από την EE, το NATO να γίνει στόχος του ελληνικού λαού, στον κοινό αγώνα με όλους τους λαούς για να διαλυθεί ο στρατιωτικοπολιτικός αυτός οργανισμός, όπως και κάθε ιμπεριαλιστικός οργανισμός.
Γ) Για σταθερή και ανειρήνευτη πάλη για να απομακρυνθούν από την Ελλάδα οι αμερικανικές και NATOικές εγκαταστάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε κέντρο πολεμικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων κατά γειτονικών λαών.
Δ) Με αγώνα κατά της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και των πολυπλόκαμων μηχανισμών τους, που αποτελούν μοχλούς επίθεσης κατά του προοδευτικού κινήματος, κατά των αντιιμπεριαλιστών αγωνιστών και διαβρώνουν και υπονομεύουν την πολιτική και κοινωνική ζωή.
Ε) Με δράση κατά των υπέρογκων εξοπλιστικών προγραμμάτων, που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ενώ μεγάλο μέρος τους δεν αφορά την πραγματική άμυνα της χώρας. Εναντίωση στο θεσμό του επαγγελματικού στρατού που συνεχώς αναπτύσσεται και διευρύνεται με στόχο να χρησιμοποιείται και σε αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας κατά των λαών άλλων χωρών και κατά του λαϊκού κινήματος στο εσωτερικό της χώρας.
ΣΤ) Ενεργητικά στο πλευρό κάθε λαού ή μειονότητας (εθνικής, γλωσσικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής) που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Οι μειονότητες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς.

Όπως καταλάβατε αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός..
Τι οικονομίες τώρα και μονοπωλιακοί καπιταλισμοί!
Ας δούμε και τα αιτήματα τώρα (τα μη σεχταριστικά)

"Μια τέτοια συσπείρωση θα μπορούσε σήμερα να δημιουργηθεί με την ανάπτυξη κινηματικών πρωτοβουλιών γύρω από τα παρακάτω αιτήματα και διεκδικήσεις:


  • Πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με στόχο την αποδέσμευση της Ελλάδας από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
  • Να σταματήσει τώρα η υλοποίηση κάθε συμβατικής υποχρέωσης της χώρας μας με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο εναντίον της Συρίας και του Ιράν. Καμία χρήση της βάσης της Σούδας κατά των λαών της περιοχής. Να κλείσει τώρα
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις και  τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε Λάρισα Θεσ/νικη, Άκτιο και Άραξο.
  • Σταμάτημα τώρα όλων των στρατιωτικών ασκήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με  το Ισραήλ και να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τους τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού.
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, αστυνομικών που βρίσκονται εκτός συνόρων σε δυνάμεις κατοχής, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις και διοικήσεις.
  • Όχι στη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου. Καμία παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Να ακυρωθούν όλες οι  δεσμεύσεις των ελληνικών κυβερνήσεων σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Αιγαίο, το Κυπριακό και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
  • Ανατροπή του Μνημονίου και εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης του λαού μας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτ’ απ’ όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Όχι στην εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Άμυνας» στην Ευρώπη, που προωθούν οι ΗΠΑ, απόκρουση κάθε ενδεχόμενου χρήσης του Αιγαίου για την ενίσχυσή της.
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Κύπρου για τον τερματισμό της κατοχής, για λύση του Κυπριακού που θα εξασφαλίζει το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση δικοινοτικής –διζωνικής Ομοσπονδίας με διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια.
  • Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή για Παλαιστινιακό ανεξάρτητο κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Με αυτό το πλαίσιο δράσης είναι δυνατό να υπάρξει κινητοποίηση των λαϊκών μαζών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους, να ενισχυθεί η πάλη για την ειρήνη. Με πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο κινημάτων, προσωπικοτήτων, μαζικών φορέων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των γυναικών, αλλά και σε κάθε συνοικία, πόλη, χωρίο να υπάρξει αναζωογόνηση των επιτροπών ειρήνης και δημιουργία νέων που θα συσπειρώνουν στις γραμμές τους πλατιά και μαζικά όσους και όσες θέλουν να βάλουν φραγμό στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό".

Με αυτό το πλαίσιο και τα αιτήματα τον φάγαμε τον ιμπεριαλισμό..
Πως δεν πρότεινε να ονομαστούμε και αντιπολεμική κίνηση για να δέσει το γλυκό!

Τελικά τι είναι ιμπεριαλισμός;