25 Μαρτίου, 2013

ΚΚΕ, 13 Γενάρη 2000: Τίποτα θετικό μην περιμένει ο κυπριακός λαός από την ένταξή του στην ΕΕ


Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της πρότασης κανονισμού της Επιτροπής για τη λήψη μέτρων στα πλαίσια της προενταξιακής στρατηγικής για την Κύπρο και τη Μάλτα, παρεμβαίνοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας τόνισε τα εξής: 

«Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκαν ορισμένοι - και Ελληνες ευρωβουλευτές - το κύριο και άμεσο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι αν θα πάρει ή όχι μερικά εκατομμύρια ΕΥΡΩ παραπάνω ή παρακάτω. Ούτε έχει τίποτα θετικό να περιμένει ο κυπριακός λαός από την ένταξή του στην ΕΕ, που θα έχει αρνητικές συνέπειες και για αυτόν, όπως είχε και για τους λαούς της Ελλάδας και των άλλων χωρών - μελών της ΕΕ. Αυτό είναι ακόμη πιο αληθινό, αν πάρουμε υπόψη το υψηλό βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα είναι αυτό της κατοχής του 38% του εδάφους της, από έναν εισβολέα που ανακηρύχτηκε πρόσφατα στο Ελσίνκι υποψήφια προς ένταξη χώρα. Να τονίσουμε με την ευκαιρία ότι στο Ελσίνκι ουσιαστικά αναγνωρίστηκε επίσημα το κατοχικό καθεστώς και η διχοτόμηση της Κύπρου. Για το πρόβλημα αυτό, δυστυχώς, ούτε και σήμερα έγινε λόγος από τους προλαλήσαντες ευρωβουλευτές και από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την απύθμενη υποκρισία της ΕΕ».