15 Ιουνίου, 2013

Το ΣΤΕ θα χαλαρώσει πολλούς που δυσκολεύονται να κοιμηθούν αυτές τις μέρες

Η παρακάτω ανακοίνωσή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ξεκάθαρη και αναλυτική. Προφανώς θα τα έχουν βρει οι εταίροι της κυβέρνησης ως τη Δευτέρα για να μην έχουν δράματα την Τρίτη! Φυσικά όλα είναι ανοιχτά διότι οι σχεδιασμοί για τα επόμενα μέτρα σοκ και δέος απαιτούν αποφάσεις-ατσάλι οπότε και ανανέωση κυβερνητικής εντολής
Αλλά έχει μια σημασία και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που σκίζεται κάθε φορά να φωνάζει από τα έδρανα για την κυβέρνηση. Όχι πρόταση μομφής δεν έκανε ως κοινοβουλευτική αντίδραση που τόσο την αγαπάει..αλλά είπε πως δε θα κάνει και σπασμωδικές ενέργειες. Λες και η κυβέρνηση θα έπεφτε εκ των έσω από την ηθική της κυβερνώσας αριστεράς που καλούσε τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό μέτωπο. Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι.
Και αφού διαβάσατε ως εδώ.. ε διαβάστε πως το ΣΤΕ θα τους βγάλει όλους από τη δύσκολη θέση και όλα τα παραπάνω είναι αέρας! :)
Η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας:
«Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση – και μάλιστα ερήμην της Βουλής – εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και γιατην κατάργηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.
Προτάσεις νόμου με παρόμοιο περιεχόμενο έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινή το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είναι γνωστό και από την εμπειρία ότι οι προτάσεις νόμου αργούν να έρθουν για συζήτηση στην Βουλή - αν έρθουν ποτέ - και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.
Για αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επέλεξε την κατάθεση τροπολογίας, ώστε να δοθεί λύση εδώ και τώρα με την ψήφιση της, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα στηρίξει κάθε άλλη πρωτοβουλία που θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση.
Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα παρευρίσκεται σύσσωμη στην Ολομέλεια για να απαιτήσει την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην τροπολογία.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τους 12 βουλευτές της, δεν μπορεί μόνη της να προκαλέσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 βουλευτές, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Επομένως η διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από την στάση των άλλων κομμάτων. Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του»