13 Ιουλίου, 2013

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μια ωραία ατμόσφαιρα…



Το σκηνικό της «αγαπημένης οικογένειας» που θέλει να περάσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του χαλάει μέρα με τη μέρα, καθώς πολλά στελέχη δηλώνουν δημόσια τη διαφωνία τους, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Μ. Γλέζου, ο οποίος δεν παρέστη κατά την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι και στο τιμητικό προεδρείο. Μάλιστα, ο Μ. Γλέζος, που είχε και προσυνεδριακά εκφράσει διαφωνία με τη διαδικασία αυτοδιάλυσης των συνιστωσών, επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε σε ένα κόμμα μονοπρόσωπο, δεν είμαστε σε ένα κόμμα αρχηγικό» και, αναφερόμενος στις συνιστώσες, τόνισε «πώς σκοτώνετε τα άλογα που μας έφεραν μέχρι εδώ;».

Παράλληλα, ο Γιάννης Θεωνάς, ο οποίος δεν εκλέχτηκε μεν σύνεδρος από την οργάνωσή του, αλλά συμμετέχει στο συνέδριο ως μέλος και του τιμητικού προεδρείου (!), εξαπέλυσε επίσης επίθεση στον Αλ. Τσίπρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, που επανέφερε προηγούμενη ανακοίνωσή της με την οποία τονίζει ότι διαφωνεί με την ντιρεκτίβα αυτοδιάλυσης των συνιστωσών και αρνείται να διαλυθεί και να διαχύσει τα μέλη του ΔΗΚΚΙ στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόμοια στάση κρατάει και άλλη μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΑ (τροτσκιστές), ενώ μια άλλη συνιστώσα («Κόκκινο») διασπάστηκε λίγες μέρες πριν από το συνέδριο, καθώς αποχώρησε από αυτήν μια ομάδα, η τάση «Κ2», όπως τη λένε…

«Πύργος της Βαβέλ» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Με συνιστώσες πριν ή με τάσεις στο νέο κόμμα διαγκωνίζονται ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την υποταγή στην ΕΕ και τους «υγιείς» επιχειρηματίες.