16 Αυγούστου, 2013

ΚΝΕ: Για τον άδικο χαμό του 19χρονου άνεργου στο Περιστέρι

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 19χρονου ανέργου που έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Στη θέση του θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί χιλιάδες νέοι, άνεργοι και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα από τις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας που τα προβλήματα χτυπάνε κόκκινο σε κάθε σπίτι.

Αποτελεί πρόκληση απέναντι στους νέους και τις νέες της φτωχολογιάς, στους άνεργους που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωση, όχι μόνο να μην μπορούν να μετακινηθούν, αλλά να έρχονται αντιμέτωποι και με ελεγκτές που πριμοδοτούνται από τα πρόστιμα που κόβουν.

Η οργή που προκαλεί ο θάνατος του 19χρονου να γίνει συνειδητός οργανωμένος αγώνας, διεκδίκηση μέτρων προστασίας για αξιοπρεπή ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών, των ανέργων. Εδώ και τώρα δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για ανέργους, μαθητές, σπουδαστές. Να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη, η πάλη με οδηγό το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν»! Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ρήξη και ανατροπή»!