09 Αυγούστου, 2013

Παπαδημούλη-Λαφαζάνη-Καρτερέ: Οι εργαζόμενοι του 902!

Με πείσμα και επιμονή - Δε θα τους περάσει!
της Ελένης Γεωργαντζή, εργαζόμενης του «902»

Η ανακοίνωση από το ΚΚΕ, της πώλησης της «Ραδιοτηλεοπτικής» και το κλείσιμο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «902», μετά από προσπάθεια και αγώνες για περισσότερο από δύο δεκαετίες για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, είναι ορθή και απαραίτητη για να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων. Κι ας γεννάει μια θλίψη, που σφίγγει τα χείλια και εμποδίζει να φανεί ένα δάκρυ για όλα όσα σημαίνει για μας που εργαζόμασταν στον «902» η καθημερινή μας προσπάθεια για την προβολή και εκλαΐκευση των θέσεων του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης, του λαού.

Ο «902» στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στους αγώνες τους, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στις προκυμαίες. Υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν ένιωσαν το σεβασμό στην προσωπικότητα τους. Εξασφάλισαν τα δικαιώματά τους και τη διαρκή αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, ενώ ανέπτυξαν την πρωτοβουλία τους.

Η πώληση του «902» έδωσε την αφορμή να ξεσηκωθεί ένας ανέντιμος πόλεμος ενάντια στο ΚΚΕ, με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή», την ΕΣΗΕΑ, «Τα Νέα» και άλλους. «902... δεξιά στα FM» έγραψε η «Αυγή», «το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε εμφανή συστημικό κρίκο» πιο κάτω, «χάνεται μία συχνότητα της αριστεράς», «το ΚΚΕ κάνει τα ίδια όπως όλοι» και τόσα άλλα.


Με ποιο δικαίωμα αμφισβητούν αστοί, οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες τη φωνή του ΚΚΕ και τα μέσα ενημέρωσής του;

Για ποιόν λόγο επιδιώκουν την οικειοποίηση του σταθμού του ΚΚΕ, ως «σταθμού της αριστεράς»;

Ποιοι είναι αυτοί που εξισώνουν το ΚΚΕ με τους επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης τους;

Δεν είναι χυδαίο να αξιοποιούν τα προβλήματα, που δημιουργεί η κρίση, για να χτυπήσουν την εργατική τάξη, το ΚΚΕ;

Ποια ηθική επιτρέπει μια τέτοια κατασυκοφάντηση με ψεύδη, που καταφέρνουν μόνον να ξεπλύνουν την πραγματικά αντεργατική πολιτική μεγάλων καναλιών και άλλων επιχειρήσεων;

Η φωνή του ΚΚΕ πρέπει να δυναμώσει! Το κενό που θα αφήσουν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του «902» πρέπει να το καλύψει o «Ριζοσπάστης», η ΚΟΜΕΠ, το πόρταλ «902.gr», να γίνουν ο καθημερινός μας καθοδηγητής, η ψηφιακή μας ενημέρωση.

Κάθε μέλος και φίλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να γίνει το αυτί και το στόμα του Κόμματος, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί, χωράφι, σχολείο ή πανεπιστήμιο. Η φωνή του ΚΚΕ να φτάνει σε περισσότερους, ακόμη και τώρα που έχουμε λιγότερα μέσα στη διάθεσή μας.

Με δύναμη και πείσμα τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι κι οι οπαδοί θα σφίξουν τα δόντια και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους να φθάσει η φωνή του Κόμματος πλατύτερα στους εργαζόμενους.

Θα πάρουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε να προβάλλονται οι αγώνες των εργαζομένων, τα αιτήματα και οι κατακτήσεις του.

Να φθάνει η φωνή του Κόμματος στους εργαζόμενους και στη νεολαία.

Να έρθει γρήγορα η ώρα της ανατροπής αυτού του άδικου καθεστώτος.