15 Αυγούστου, 2013

Οι αντιμνημονιακοί-εξεγερμένοι αρχισυνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα οι μισθοί 500.000 εμποροϋπαλλήλων, με στόχο τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους σε ποσοστό έως 13%. Το θέμα άνοιξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με τον οποίο «τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών». «Αν δεν υπογραφεί», τόνισε, «νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο».

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Θάνος Βασιλόπουλος τόνισε ότι «λείπει η σοβαρότητα από τον κ. Κορκίδη. Όταν δεν έχουμε συζητήσει καθόλου μεταξύ μας, όταν έχουμε πει ότι θα μιλήσουμε τον Σεπτέμβριο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, βγαίνει και κάνει μια δήλωση, θεωρώ ότι παίζει τον ρόλο του “λαγού” της τρόικας και της κυβέρνησης που είναι στέλεχος. Εμείς, βέβαια, δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτό το παιχνιδάκι».

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα το πρωί στο ΜΕΓΚΑ όπου ο κ. Κορκίδης είπε αυθόρμητα και με πάσα ειλικρίνεια για τον κ. Βασιλόπουλο πως "σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει". Πως να δαγκώσουν άλλωστε τα σκυλιά, τα αφεντικά τους; Λογικά θα βγει και σε βίντεο αργότερα από το ΜΕΓΚΑ!