18 Αυγούστου, 2013

Με το δίκιο των αγώνων μας θα τα καταφέρουμε πάλι

Με κάθε τρόπο ο "902" πρόβαλλε την ανάγκη του λαού και της νεολαίας για άθληση (δεξιά στη φωτό ο Ν. Γεωργόπουλος επί τω έργω)
του Νίκου Γεωργόπουλου*

Ο επίσημος αριθμός των ανέργων μέχρι τώρα είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο. Ο ανεπίσημος έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια και συνεχώς αυξάνεται. Οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν χάσει το 50% της αξίας τους. Παιδεία, Υγεία,  πολιτισμός, αθλητισμός έχουν τελειώσει.

To KKE, το κόμμα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, των αγροτών ήταν και παραμένει κοντά στον απλό άνθρωπο και τα προβλήματά του. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετούσε και ο "902" από τα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι πρότινος. Στόχος του δεν ήταν ποτέ το κέρδος ακριβώς γιατί δεν υπήρξε καπιταλιστική επιχείρηση, στόχος ήταν η προβολή των λαϊκών αιτημάτων και των θέσεων του Κόμματος. 


Και στο χώρο του αθλητισμού (μέσα στον οποίο βρίσκομαι από 9 ετών) ο "902" ραδιόφωνο και τηλεόραση είχε καθοριστική παρουσία με ρεπορτάζ, έρευνες, συνεντεύξεις κλπ. Άλλωστε είναι γνωστές οι αθλητικές μας εκπομπές και ιδιαίτερα η ραδιοφωνική, με τον καλό φίλο και σύντροφο Μιχάλη Χάρο. Ήταν πράγματι μια "άλλη" εκπομπή. Αναλύοντας πολιτικά τα αθλητικά γεγονότα, αποδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση αθλητισμού και πολιτικής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το ρόλο του αθλητισμού στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων (ντόπινγκ - ναρκωτικά - εμπορευματοποίηση - βία) και βέβαια τον καθοριστικό ρόλο του κεφαλαίου στη διαμόρφωση κλίματος κυρίως στα αθλητικά σωματεία, αφού ως γνωστό δεν υπάρχει στην χώρα μας σχολικός αθλητισμός, κάτι που κάνει πιο εύκολη την δουλειά των καπιταλιστών στον ευαίσθητο χώρο του αθλητισμού. 

Όλα αυτά σε καθημερινή βάση από την αθλητική μας εκπομπή. Αυτός ήταν άλλωστε ο βασικός ρόλος του "902". Η καθημερινή επαφή με τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.

Όμως ο καπιταλισμός αυτό το σάπιο σύστημα δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, παραδείγματος χάρη στη χώρα μας ο εχθρός του είναι το ΚΚΕ, άρα αντικειμενικός τους σκοπός είναι η εξόντωσή του με όλα τα μέσα. Η πώληση του "902" υπήρξε μοναδική ευκαιρία για τον σκοπό του αυτό, έτσι λοιπόν όλα τα αστικά κόμματα με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το συγκρότημα "Λαμπράκη" και βέβαια την "Αυγή", χρησιμοποιώντας κάθε ψέμα και βρωμιά που μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου επιτέθηκαν στο ΚΚΕ. Αλλά βέβαια ο στόχος είναι η εξόντωση του Κόμματος.

Το ΚΚΕ όμως δεν "μασάει", είναι από άλλα υλικά φτιαγμένο. Οι χιλιάδες νεκροί του, θύματα των φασιστών ξένων και ντόπιων κρατάνε καλά τα θεμέλια του Κόμματος. Επειδή λοιπόν το ΚΚΕ είναι ένα άλλο κόμμα με υψηλό δείκτη ήθους και αξιοπρέπειας έπρεπε να βρεί χρήματα για να πληρώσει τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία, γι' αυτό και προχώρησε και στην πώληση του "902". Σιγά μην χρειαστεί να πάρουμε άδεια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να τακτοποιήσουμε τις δουλειές μας.

Το ΚΚΕ με την τρομερή δύναμη που κρύβει μέσα του την οποία αντλεί από τους χιλιάδες συντρόφους και φίλους, αλλά και το δίκιο των αγώνων του για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δουλειά, παιδεία, υγεία πάλι θα τα καταφέρει.

Αλλά και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει κάποια πράγματα. Η πολιτική του βολέματος δεν οδηγεί πουθενά. Δεν θέλουμε τα ψίχουλα αφού το καρβέλι είναι δικό μας. Ο πλούτος αυτής της χώρας είναι δικός μας, εμείς τον δουλεύουμε. Γιατί λοιπόν φωνάζουμε τους άλλους να πάρουν τα κέρδη;

Τα γεγονότα του "902" είναι  μια πρόκληση για όλους μας. Εκείνο που χρειάζεται είναι ακόμα περισσότερος αγώνας και περισσότερη δουλειά.

Ο Νίκος Γεωργόπουλος είναι συνεργάτης της εκπομπής «Αθλητικό Ραντεβού» του 902. Είναι πρωταθλητής στίβου και Βαλκανιονίκης και πρώην Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ.