29 Αυγούστου, 2013

Η εφημερίδα των διαστρεβλώσεων

«Ο Περισσός μέχρι σήμερα κρατούσε επιθετική στάση κατά του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα κατά του καθεστώτος Πούτιν (…) Ωστόσο, σήμερα το ΚΚΕ φαίνεται να προσεγγίζει τον έναν άξονα και υιοθετεί τις θέσεις της Ρωσίας και του Ιράν, λέγοντας πως προετοιμάζεται προσχηματική επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων "αντικαθεστωτικών" ομάδων».


Το παραπάνω απαύγασμα διαστρέβλωσης ανήκει στον συντάκτη της «Εφημερίδας των συντακτών» Νίκο Σβέρκο, ο οποίος παραποιεί τις θέσεις του ΚΚΕ μέχρι του σημείου να επιχειρεί να εμφανίσει το ΚΚΕ ως υποστηρικτή του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή. Φυσικά, κάτι τέτοιο ούτε συμβαίνει ούτε προκύπτει από καμία τοποθέτηση του ΚΚΕ. Ο συντάκτης διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ και επιχειρεί να συσκοτίσει το γεγονός ότι το ποιος έχει κάνει χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν εξαρτάται από τη θέση της μιας ή της άλλης ιμπεριαλιστικής δύναμης, αλλά προκύπτει από τα ντοκουμέντα και τα στοιχεία, που εδώ και μήνες δείχνουν παραγωγή και χρήση χημικών όπλων από τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς στη Συρία. Το γεγονός ότι τα παραπάνω στοιχεία παραδέχεται η Ρωσία και τα αξιοποιεί, για τα δικά της συμφέροντα, δεν αναιρεί ότι αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά για το συντάκτη ή θα είναι κανείς με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ή με τη Ρωσία και τους δικούς της συμμάχους. Το να υπερασπίζεται κανείς το δικαίωμα του κάθε λαού να είναι αφέντης στον τόπο του, το να παλεύει κανείς ενάντια στον καπιταλισμό με προσανατολισμό και στόχο την ανατροπή του, δεν του περνάει καν από το μυαλό. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο συντάκτης της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του ραδιοσταθμού «Στο κόκκινο».

Το ΚΚΕ δεν σέρνεται πίσω από τις πολεμικές κορόνες των διάφορων ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών, ούτε εγκλωβίζεται στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν οι υποστηρικτές των διάφορων ιμπεριαλιστικών «ανθρωπιστικών» επεμβάσεων, είναι ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει στο λαό τα προσχήματα που αξιοποιούνται κάθε φορά για να δικαιολογήσουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, με θύματα τους λαούς, και καλεί τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς να αντιπαλέψουν τη δολοφονική δράση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών μηχανών. Με άλλα λόγια, ψωνίσατε από …σβέρκο!