26 Αυγούστου, 2013

ΤΕ Ικαρίας του ΚΚΕ: Οι κομμουνιστές δεν έχουν σχέση με ενέργειες που κρύβονται στο σκοτάδι

Την προσπάθεια του δημάρχου Ικαρίας να συνδέσει το ΚΚΕ με την επίθεση σε υπηρεσιακό όχημα του δήμου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση σε επιστολή του δημάρχου που αφήνει σχετικές υπόνοιες.

Συνεχείς προκλήσεις από το δήμαρχο Ικαρίας

Οι προκλήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου, όταν με την άδεια του Δήμου Ικαρίας έγινε προσπάθεια να σβηστεί ένα σύνθημα του ΚΚΕ από τοιχίο στον Εύδηλο προκειμένου να ζωγραφιστεί από καλλιτέχνες γκράφιτι, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τη μεριά της Κομματικής Οργάνωσης Ικαρίας. Λίγες μέρες αργότερα, στο υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Ικαρίας προκαλούνται ζημιές (σπάσιμο τζαμιών) από επίθεση που έγινε από αγνώστους. Ο δήμαρχος Ικαρίας Χριστόδουλος Σταυρινάδης προσπάθησε να συνδέσει την επίθεση στο υπηρεσιακό όχημα του δήμου με την αντίδραση από τη μεριά της Κομματικής Οργάνωσης Ικαρίας μπροστά στην προσπάθεια να σβηστούν τα συνθήματα του ΚΚΕ. Σε σχετική του επιστολή χαρακτήριζε την καταστροφή του οχήματος «πρωτόγνωρο και θλιβερό περιστατικό» και πρόσθετε: «Το γεγονός ότι αυτό συνέβη λίγο μετά από ένα άλλο, μη τιμητικό για τον τόπο μας συμβάν και συγκεκριμένα της προσπάθειας περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης με την άσκηση λεκτικής βίας κατά νεαρών καλλιτεχνών, οι οποίοι θέλησαν να ζωγραφίσουν τον Ίκαρο σε τοίχο στον Εύδηλο, προκαλεί πολλά ερωτηματικά».

ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων: Προβοκατόρικη ενέργεια η επίθεση στο όχημα του δήμου

Άμεση ήταν η απάντηση της Τομεακής Επιτροπής Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ, η οποία καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση και το σπάσιμο των τζαμιών στο υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Ικαρίας σαν «προβοκατόρικη ενέργεια με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα λαϊκά προβλήματα και τις αιτίες που τα δημιουργούν». Παράλληλα κατήγγειλε τη στάση του δήμαρχου Ικαρίας, ο οποίος με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ προσπαθεί να συνδέσει τη δολιοφθορά στο όχημα του δήμου με το ΚΚΕ και τους φίλους του. «Για τους κομμουνιστές είναι ξεκάθαρο ότι ενέργειες που κρύβονται από το σκοτάδι και καλύπτονται στην ανωνυμία δεν είχαν, δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ καμία σχέση με το ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές ό,τι κάνουν το κάνουν χωρίς να κρύβονται, χωρίς να ντρέπονται και ό,τι λένε το υπογράφουν με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των πράξεών τους», τονίζει η ανακοίνωση της ΤΕ και ξεκαθαρίζει πως «η αναγραφή πολιτικών συνθημάτων και η περιφρούρησή τους, το να φτάνει στο λαό η φωνή του ΚΚΕ και με αυτό τον τρόπο, είναι δικαίωμα από το οποίο δεν εννοούμε να παραιτηθούμε. Αυτή ακριβώς είναι η ελευθερία έκφρασης και όχι η προσπάθεια να εξαφανιστούν τα πολιτικά συνθήματα».