23 Αυγούστου, 2013

Έφυγε και ο Ηλίας Μπαζίνας

Έφυγε ο Ηλίας Μπαζίνας. Ποιος είναι αυτός θα πει κάποιος πιτσιρικάς; Εγώ δε θα πω δάσκαλος, χαρακτηρισμός που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και αναπαράγεται με χειμαρρώδη ρυθμό σε βαθμό που και ο ίδιος θα γέλαγε. Ήταν απλά διαφορετικός..

Ο ίδιος έγραφε πως ξεκίνησε τη δουλειά για πλάκα και εντυπωσιαζόταν που κόσμος έδινε ιδιαίτερη σημασία στα γραπτά του. Ήταν διαφορετικός μέσα από τα γραπτά του στον Φίλαθλο, σε εκπομπές, στα βιβλία του. Και το εντυπωσιακό είναι πως αν ήσουν τυχερός μπορεί να το πετύχαινες και σε κάποια παρέμβαση του στον 902.

Από την Ελευθεροτυπία..

Εδώ είμαστε με το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Τηλεόραση ή γήπεδο;

- Στο γήπεδο πάω μόνο όταν υπάρχει λόγος επαγγελματικός. Η «συνδιασκέδαση» με χιμπατζήδες που ξεσκίζουν μανάδες και πατρίδες και πεθαμένα μού είναι πιο απεχθής ακόμα και από τη συνδιασκέδαση με πρωτοτραπεζάτους σαπιοκοιλιάδες. Η απώθηση είναι αισθητική, όχι ηθική. Αρα ακαταμάχητη!


Πότε σιχτιρίσατε για τελευταία φορά μια τηλεοπτική μετάδοση;

- Την τελευταία φορά που παρακολούθησα μια τηλεοπτική μετάδοση. Η φύση του σιχτίρ παραλλάσσει. Στις μεταδόσεις στίβου κάνω συνήθως υπομονή και σβήνω τη φωνή μόνο όταν ο Πετριτσόπουλος μεταμορφωθεί σε Μουσακά και ο Πετροπάβλοφσκι σε Φσκάγια. Στο ποδόσφαιρο τη σβήνω σχεδόν πάντα από νωρίς για να βλέπω τον αγώνα που βλέπω και όχι κάποιον άλλο.

Μετανιώσατε ποτέ για κάποιο σχόλιό σας;

- Πάμπολλες φορές! Συνήθως το παραδέχομαι. Δεν μου αρέσει ποτέ όταν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει. Μεγαλύτερη είναι η ζοχάδα όταν το φταίξιμο είναι όλο δικό μου, που είναι και ο κανόνας.