21 Αυγούστου, 2013

Θ. Χιώνης: Ρύθμιση δανείων με στόχο την ανακούφιση του λαού (VIDEO)

Απαίτηση του ΚΚΕ είναι να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών συνολικά για τις οφειλές τους στις τράπεζες, τόνισε σε παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό «kontra» ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Υπογράμμισε ότι αν ξεπαγώσουν τους πλειστηριασμούς το ΚΚΕ θα δώσει μάχη σπίτι το σπίτι.



Σχολιάζοντας τη συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους σημείωσε ότι όποια μέθοδος κι αν επιλεγεί θα την πληρώσει ο λαός όπως έγινε και με το κούρεμα του PSI.

Για τις αλλαγές στο λύκειο υπογράμμισε ότι μετατρέπουν το λύκειο σε προπαρασκευαστικό κέντρο για το Πανεπιστήμιο και την Τεχνική Εκπαίδευση σε μαθητεία για τζάμπα εργασία.

Για την πώληση του «902» ανέφερε ότι το ΚΚΕ επέλεξε αυτή τη λύση για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σημείωσε ότι όλα έγιναν με διαφάνεια και πως αρμόδια όργανα για να το κρίνουν δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το συγκρότημα Λαμπράκη.

Έκανε εκτενή αναφορά στην φιλολαϊκή πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.