07 Σεπτεμβρίου, 2013

Επιστολή των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών (Ισπανία) για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Με αφορμή την παρουσία μαζικής αντιπροσωπείας από τη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, την οργάνωση «Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών» στις προετοιμασίες του Φεστιβάλ και στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στην Αθήνα, οι σύντροφοι έστειλαν ένα σύντομο κείμενο για το χαρακτήρα της πρωτοβουλίας τους και για τους λόγους που επισκέπτονται την Ελλάδα για να συμβάλουν εθελοντικά στο στήσιμο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Αναλυτικά το κείμενό τους:

«Η παρουσία των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή άρχισε πριν δύο χρόνια και συνέπεσε σε μια στιγμή που η οργάνωσή μας προσπαθούσε να δώσει μια νέα ώθηση στη δουλειά της σε διεθνές επίπεδο. Από τότε καταλάβαμε ότι η συμμετοχή σε ένα γεγονός σαν αυτό ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανταλλάξουμε πείρα με τους συντρόφους μας από την Ελλάδα, με τους οποίους μοιραζόμαστε τον αγώνα μας. Γι’ αυτόν το λόγο, πήραμε την απόφαση να στείλουμε μια μεγάλη αντιπροσωπεία, προκειμένου περισσότεροι σύντροφοι να μπορούν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Η εμπειρία μας ήταν η καλύτερη. Μπορέσαμε να διαπιστώσουμε το μαζικό ρίζωμα που έχουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην εργατική τάξη και το λαό της Ελλάδας. Είδαμε με ευχαρίστηση να έρχονται χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που οργανώνονταν σε όλο το χώρο του Φεστιβάλ. Επίσης μπορέσαμε να δούμε την οργανωτική ικανότητα και την πειθαρχία των νέων συντρόφων που δούλευαν κατά χιλιάδες συνεχώς στα πόστα της σίτισης, της συντήρησης και του καθαρισμού του πάρκου, παρενέβαιναν στις συζητήσεις, αναλάμβαναν την περιφρούρηση ή διακινούσαν τον κομματικό και κνίτικο τύπο.

Επιστρέψαμε από εκείνο το Φεστιβάλ με το ηθικό ανεβασμένο, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δοκιμασία που θα συναντούσαμε στην καθημερινή οργανωμένη ζωή μας στην Ισπανία, έχοντας ξεκάθαρο πως αν συνεχίζαμε να δουλεύουμε με σταθερότητα, σύντομα κάποια μέρα θα μπορούσαμε κι εμείς να γίνουμε μια Οργάνωση με την απαραίτητη δύναμη και πειθαρχία για να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ σαν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.

Και από τότε, κάθε χρόνο, προσπαθούμε να επαναλαμβάνουμε την εμπειρία αυτή, στέλνοντας μια μεγάλη αντιπροσωπεία συντρόφων στην Αθήνα. Γιατί ο καιρός μάς έδειξε ότι είναι μία από τις εμπειρίες που δυναμώνουν περισσότερο την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό για τον αγώνα για τους συντρόφους που επισκέπτονται το Φεστιβάλ».