28 Ιουνίου, 2016

Μαρινόπουλος:12000 εργαζόμενοι+1500 στον Καρυπίδη+χιλιάδες άλλοι εκεί γύρω...

Ντόμινο λένε..
Χαμός λένε!
Εμείς το λέμε αγώνα μέχρι όλα αυτά τα παράσιτα που ζουν από τον κόπο μας, βγουν οι ίδιοι στην ανεργία!


Το δρόμο του αγώνα, με οργάνωση στα καταστήματα, συσπείρωση στα κλαδικά σωματεία και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, επιλέγουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος ΑΕ» απέναντι στις αρνητικές εξελίξεις που δρομολόγησαν τα επιχειρηματικά παιχνίδια και συμφέροντα και την αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης που υπέβαλε η εταιρεία. 


Στην Αττική,  εργαζόμενοι στην εταιρεία και τα κλαδικά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην οδό Αγίου Δημητρίου 63, στον Άλιμο, όπου φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία κρύφτηκε για να αποφύγει την συνάντηση μαζί τους και με τα σωματεία. Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Αγώνα Νοτίων Συνοικιών.

Αύριο Τετάρτη 29 Ιούνη θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο ίδιο σημείο. Να σημειωθεί ότι κινητοποίηση για την Τετάρτη είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη Κυριακή στη συνέλευση συγκάλεσαν τέσσερα κλαδικά σωματεία της Αττικής, με σκοπό να οργανωθεί η παρέμβαση των εργαζομένων απέναντι στις εξελίξεις που δρομολογούν τα επιχειρηματικά παιχνίδια και συμφέροντα.

Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας» διοργάνωσε συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ., στο κατάστημα του Βαρδάρη, στην οποία συμμετείχαν και κλαδικά σωματεία. Αύριο θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 7 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονια» και στην Ευκαρπία, ενώ οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα της πόλης την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ..  

Στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, έγινε συγκέντρωση το απόγευμα στο κατάστημα «Καρφούρ» στην Αμμουδάρα. Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι της εταιρείας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να συμμετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων με έναρξη την Παρασκευή 1η Ιούλη οπότε και θα εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης που υπέβαλλε η «Μαρινόπουλος ΑΕ».


Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε έκτακτη σύσκεψη - συνέλευση σήμερα στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. 

Στην Καβάλα, το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας προχωρά σε έκτακτη Γενική συνέλευση σήμερα στις 9:30 το βράδυ έξω από το κεντρικό σούπερ μάρκετ προκειμένου οι εργαζόμενοι του «Μαρινόπουλου», συνάδελφοι μέλη του κλαδικού σωματείου και του επιχειρησιακού σωματείο Βορείου Ελλάδας να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους. 

Στην Πάτρα, οι εξελίξεις στο «Μαρινόπουλο» και οι ανατροπές στα εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 19.30, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, (πλ. Γεωργίου, Πάτρα).