13 Νοεμβρίου, 2012

Αλήθειες στα… amerikanika (tsipras)


Βγήκε ο Τσίπρας στο CNN, σ’ αυτό το κανάλι που είναι γνωστό πως φιλοξενεί κάθε τόσο τις απόψεις των εχθρών του ιμπεριαλισμού και τα ‘ πε όλα σε άπταιστα amerikanika

Στο αμερικάνικο κανάλι, βέβαια δεν έκανε τα κόλπα που κάνει στη Βουλή –που τα ‘χει αντιγράψει απ’ το ΠΑΣΟΚ αλλά είπε τα πράγματα πιο καθαρά για να τον καταλάβουν και οι «σύμμαχοι».

Τι είπε;

1. Ότι δεν λέει τίποτα διαφορετικό απ’ τον Ομπάμα. «Λέω κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα.» δηλαδή καπιταλισμό για να ξηγιόμαστε. Δηλαδή ανεργία, φτώχεια, πόλεμοι και όλα τα άλλα επιτεύγματα του συντρόφου Μπάρακ.

2. Είπε και άλλα ο Alexis, δεν του φτάσε μόνο το γλείψιμο στον dear mr. President. Τι είπε; Ότι τα δώσει όλα στους καπιταλιστές για να φέρουν «ανάπτυξη». Να τα λόγια του: «Δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές» και «πρέπει να υπάρξει ένα καθεστώς ασφάλειας στους επενδυτές». Πάμε να τα μεταφράσουμε απ’ τα αμερικάνικα: ποιο είναι άραγε το «σταθερό περιβάλλον» και η «ασφάλεια» που θέλουν οι επενδυτές; Μερικά έτσι στα γρήγορα: τζάμπα κρατικό χρήμα, μισθοί πείνας, χαμηλή φορολογία, ανασφάλιστη εργασία.

Αυτή είναι η αλήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν λέγονται πρώτη φορά αυτά – καιρό τα λένε. Πίσω, απ’ τα παιχνίδια της αντιπολίτευσης και την αριστερή φρασεολογία, δεν μπορεί να κρυφτεί η ουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου, για να σωθεί ο καπιταλισμός πασχίζει και όχι ο λαός. Όσοι αριστεροί παρασύρθηκαν, να του γυρίσουν την πλάτη.