10 Νοεμβρίου, 2012

ΚΚΕ για τους υπαλλήλους της Βουλής (να γιατί διαφέρουμε..)


Aπό τη συνέντευξη στον ρ/σ ALPHA που έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί η συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με τους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο και Δ. Σταυρόπουλο

Ερώτηση
-- Ξέρετε γιατί σας το λέω; Εκανε αίσθηση ο αφοπλιστικός τρόπος με τον οποίο απαντήσατε προχτές στη Βουλή για το θέμα των υπαλλήλων και ποιοι έχουν διοριστεί. Εχετε διώξει από το Κόμμα μερικούς, ανθρώπους που βολεύτηκαν. Αυτή είναι η διαφορά που κάνετε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Και αυτό θέλει δύναμη ψυχής να το κάνεις.
Απάντηση
-- Μα νομίζω ότι είναι η αλήθεια. Είναι άλλο πράγμα ο άνθρωπος ο φτωχός, που κάποιος του κάνει ένα ρουσφέτι και υποχωρεί - αύριο μεθαύριο θα αφυπνιστεί κι αυτός - και άλλο πράγμα αυτό που λέμε εργατική αριστοκρατία, η εξαγορά. Κι εδώ υπάρχουν εξαγορασμένα τμήματα. Γιατί να χαριστούμε σε αυτά τα τμήματα; Και υπάρχει και ένα τμήμα μεσαίων στρωμάτων που ήταν πάντα και στο περιβόλι των μεγάλων επιχειρήσεων.
Αυτά τα τμήματα θέλουν να γυρίσουν πίσω στη διαφθορά, στη φοροδιαφυγή κ.λπ. Ο απλός εργάτης και υπάλληλος δεν έχουν κανένα συμφέρον να γυρίσουν πίσω. Καταρχήν, δεν γυρίζουν πίσω τα πράγματα, πρέπει να πάει μπροστά. Υπάρχουν τμήματα τέτοια ενδιάμεσα, αυτά βρίσκουν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, που ενδιαφέρονται να υπάρχει αυτή η κατάσταση της διαφθοράς, οι ΜΚΟ, τα κοινοτικά ποσά, το βόλεμα. Ενα τέτοιο τμήμα στρωμάτων υπάρχει μέσα στην ελληνική κοινωνία.