07 Απριλίου, 2013

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ για 19ο συνέδριο


Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας στέλνει αδελφικούς κομμουνιστικούς χαιρετισμούς σε εσάς, τους αντιπροσώπους του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σε όλα τα μέλη του Κόμματος και στους συμμάχους σας στη δουλειά.

Μαζευτήκατε στο φόρουμ σας σε μια εξαιρετικά σύνθετη περίοδο για τη χώρα σας, για τον ελληνικό λαό, για τους κομμουνιστές όλου του κόσμου. Θύματα της μαινόμενης πυρκαγιάς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης γίνονται, πρώτα απ' όλα οι εργαζόμενοι. Χάνουν τις κοινωνικές τους κατακτήσεις, τις θέσεις εργασίας, τις κατοικίες τους, τη δυνατότητα να συντηρούν την υγεία τους και να μορφώνονται.

Εσείς, οι Ελληνες κομμουνιστές, όπως πάντα στην ιστορία του ΚΚΕ, ηγείστε της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αυθαιρεσία των αστών. Σε αυτήν την πάλη το κόμμα σας στηρίζεται στην εργατική τάξη, στα συνδικάτα, στις μαζικές λαϊκές οργανώσεις. Η συμμαχία με αυτά τα κοινωνικά στρώματα επέτρεψε στο ΚΚΕ να γίνει μια από τις ηγετικές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.
Αγαπητοί σύντροφοι,

Ολα αυτά τα χρόνια συνεισφέρατε και συνεχίζετε να συνεισφέρετε σημαντικά στην ανάπτυξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση για τις πρωτοβουλίες σας, που επιτρέπουν στους κομμουνιστές του κόσμου να διεξάγουν τακτικές συναντήσεις, να ανταλλάσσουν πείρα, να επεξεργάζονται κοινή δράση και να εκφράζουν αλληλεγγύη σε όσους την χρειάζονται.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η παραδοσιακή φιλία και η προλεταριακή αλληλεγγύη μεταξύ του ΚΚΡΟ και του ΚΚΕ θα αναπτύσσονται και θα δυναμώνουν και στο μέλλον.

Ευχόμαστε επιτυχία στις εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Ζήτω η φιλία μεταξύ του ΚΚΡΟ και του ΚΚΕ!
Ζήτω ο σοσιαλισμός!