07 Απριλίου, 2013

ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ για 19ο συνέδριο


Συγχαίρουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) για το 19ο Συνέδριό του. Μεταφέρουμε στην ηγεσία του ΚΚΕ και σε όλα τα μέλη του τις καλύτερες ευχές μας για ένα επιτυχημένο Συνέδριο που θα καθοδηγήσει το κόμμα, ώστε να κάνει παραπέρα βήματα στην πάλη για την υπεράσπιση και την προώθηση των δικαιωμάτων και των προσδοκιών της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας, στην πορεία της πάλης τους για το σοσιαλισμό.

Ολα αυτά τα χρόνια γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε το ΚΚΕ ως σταθερό κόμμα αρχών που καθοδηγεί τις μάζες στην Ελλάδα στις διάφορες, συχνά σύνθετες, μάχες που πρέπει να δώσουν για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο, την ειρήνη και το σοσιαλισμό. Είναι ενθαρρυντικό για τους κομμουνιστές και τους εργαζόμενους στο Βέλγιο και αλλού να βλέπουν ότι ένα κόμμα που προπαγανδίζει τη ρήξη με τον καπιταλισμό και με όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις συμμαχίες μπορεί να προχωράει και να κερδίζει πλατιές λαϊκές μάζες σε διάφορα πεδία της πάλης.

Αυτό αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία σε μια περίοδο βαθιάς και συστημικής παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Σε αυτές τις συνθήκες δεν εντείνονται μόνο οι κοινωνικές αντιθέσεις και η ταξική πάλη αλλά και οι ρεφορμιστικές προσπάθειες για να συμβιβαστεί η εργατική τάξη και να εκτραπεί από το δρόμο της πραγματικής κοινωνικής αλλαγής.

Το 19ο Συνέδριό σας θα συζητήσει και θα αποφασίσει μια σειρά άμεσα καθήκοντα στον ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό τομέα. Επιπλέον είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι τίθεται καθαρά η πάλη για το σοσιαλισμό και το όραμα μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, προκειμένου να δοθεί στην εργατική τάξη μια καθαρή, θετική και ουσιαστική προοπτική.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει το ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση και επαναστατικοποίηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, διατηρώντας παράλληλα το πνεύμα και την πρακτική της συγκεκριμένης έκφρασης του προλεταριακού διεθνισμού σε διμερείς και πολυμερείς σχέσεις ανάμεσα στα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα.

Με όλα αυτά τα θετικά στοιχεία είμαστε σίγουροι ότι το 19ο Συνέδριο θα εγκαινιάσει μια περίοδο προόδου και επιτυχίας για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.