07 Απριλίου, 2013

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΞΙΚΟΥ για 19ο συνέδριο


Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού απευθύνει συντροφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό στο 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που είμαστε βέβαιοι ότι θα σημάνει ένα βήμα προόδου για την ταξική πάλη στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει και την πείρα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Οι αδερφικές σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας χαρακτηρίζονται από συντροφικότητα, που βασίζεται στην ιδεολογική ενότητα και στη συνεργασία στη βάση αρχών, πάντα με ταξικό κριτήριο, πάντα με σταθερότητα στο μαρξισμό - λενινισμό και στην ανάπτυξή του για να παρεμβαίνουν στη σύγχρονη κοινωνικο-ταξική διαπάλη.

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την εκτίμησή μας για τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στην ενίσχυση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, που ήδη έχει προσδώσει μια σταθερότητα στη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σε ακόμα πιο ανεπτυγμένο επίπεδο, σε κοινή ιδεολογική βάση, είναι η Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση, όπου τα κόμματά μας παρεμβαίνουν μαζί με άλλα αδελφά κόμματα ενάντια στον οπορτουνισμό, στο ρεφορμισμό, στο ρεβιζιονισμό και στα ρεύματα που επιδιώκουν να διαλύσουν ή να μεταλλάξουν την ταυτότητα των κομμουνιστικών κομμάτων, με βάση τη Διακήρυξη της Κωνσταντινούπολης. Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι οι θεωρητικές και προγραμματικές θέσεις και η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας επιδρούν πολύ θετικά σε χιλιάδες αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν για την οικοδόμηση κομμουνιστικών κομμάτων και επαναστατικών δυνάμεων όπου δεν υπάρχουν, ή για να αντιμετωπίσουν διαλυτικά και οπορτουνιστικά ρεύματα που επιδιώκουν να καταστρέψουν ορισμένα κομμουνιστικά κόμματα.

Με ιδιαίτερη προσοχή και προτεραιότητα παρακολουθούμε την πάλη του ΚΚΕ, καθώς η Ελλάδα έγινε επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας στην τρέχουσα καπιταλιστική κρίση. Η επίθεση για την απαξίωση της εργασίας και τη διάλυση των κατακτήσεων και των συνδικαλιστικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων απαντιέται από μια οργανωμένη δύναμη του ταξικού εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ που στην πρωτοπορία του είναι το ΚΚΕ. Οι γενικές απεργίες, η συγκεκριμένη μάχη της περιφρούρησης, στους χώρους δουλειάς, με τους εργάτες, τους άνεργους, τους μετανάστες εργάτες, τις εργαζόμενες γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισοπρολετάριους και τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τους φοιτητές, με αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πολιτικοποίηση σφυρηλατούν μια λαϊκή συμμαχία, με καθαρά επαναστατικό πρόγραμμα, ικανό να ανατρέψει τον καπιταλισμό.

Παρακολουθούμε με αισιοδοξία κάθε βήμα της πάλης που διεξάγεται στην Ελλάδα, βασιζόμενοι στη θέση ότι ζούμε στην εποχή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων, της μετάβασης από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ είναι κόμμα υποδειγματικό για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Εμείς από το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, που συμπίπτουμε στις ταξικές εκτιμήσεις, στην εκτίμηση για το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, στην ανάλυση του ιμπεριαλισμού και των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων, συμφωνούμε με τις προσεγγίσεις και τις θέσεις σας.
Αγαπητοί σύντροφοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη περίοδο θα πρέπει να δυναμώσουν περαιτέρω οι δεσμοί ανάμεσα στα κόμματά μας.

Είμαστε πεισμένοι για την επιτυχία των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Είμαστε πεισμένοι ότι με το μαρξισμό-λενινισμό, τα Κομμουνιστικά μας Κόμματα με νέες επαναστάσεις θα επιβεβαιώσουν ότι ζούμε στην εποχή της μετάβασης από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ζήτω το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας!
Ζήτω ο μαρξισμός-λενινισμός!
Ζήτω η εργατική τάξη!
Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!