13 Αυγούστου, 2013

Ο Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ για τον 902 (βίντεο)


Δεν μπορούν με αφορμή την πώληση του «902» να μιλάνε για ηθική και να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ το συγκρότημα Λαμπράκη, ο Παπαδημούλης και άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

«Δεν ξέρω κάποιον πιο ηθικό από το ΚΚΕ, ο οποίος να πουλάει περιουσιακά του στοιχεία για να μπορέσει να εξασφαλίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης, συμπληρώνοντας ότι «αυτό ήταν το μοναδικό μας κριτήριο για να απωλέσουμε εμείς ένα τέτοιο όπλο που είχαμε στα χέρια μας».

Όλες οι ενέργειες του ΚΚΕ έγιναν και γίνονται στο φως της ημέρας είπε ο Γ. Πρωτούλης, ενώ αντίθετα αδιαφάνεια υπάρχει στην εντυπωσιακή σύμπλευση του συγκροτήματος Λαμπράκη με τον Δ. Παπαδημούλη και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Από την αρχή υπάρχει πραγματικά μια αδιαφάνεια και αυτή έγκειται στο ότι υπάρχει το γνωστό συγκρότημα ΔΟΛ που βγήκε στα κάγκελα και ωρύεται. Αναμασά, αναπαράγει ψέματα, ανακατεμένα με πολλή λάσπη που έρχονται από προηγούμενες δεκαετίες, σε ανώνυμα δημοσιεύματα, που δεν τα υπογράφει κανένας δημοσιογράφος.

Μαζί με το συγκρότημα που βγαίνει στα κάγκελα και ωρύεται, ωρύεται μαζί του και ο κύριος Παπαδημούλης και διάφοροι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας έκανε εντύπωση η ζέση του, το πάθος του μαζί με το συγκρότημα από την πρώτη μέρα, δεν ξέρουμε αν έχουν κάποια σχέση, αν αυτό είναι διαφανές...

... Ο κύριος Παπαδημούλης έχει κάνει 8 ανακοινώσεις για τον "902" και ερώτηση στη Βουλή μέσα σε μια βδομάδα και για την επίσκεψη Σαμαρά στον Ομπάμα δεν έχει πει μισή λέξη».

Απαντώντας στο γνωστό ψέμα που αναπαράγεται ότι το ΚΚΕ αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι το ΚΚΕ «είναι το μοναδικό Κόμμα, που κάθε φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους το περνούν φύλλο και φτερό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ελέγχεται: τα πόθεν έσχες, οι βουλευτικές αποζημιώσεις, τι παίρνει το ΚΚΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό και πού τα πηγαίνει. Τι δε δέχεται το ΚΚΕ: δε δέχεται να παραδώσει ονόματα ανθρώπων που συνεισφέρουν από το εισόδημά τους 5-10 ευρώ και οι οποίοι δε θέλουν να δηλώσουν, γιατί οι καιροί είναι πονηροί -μη μου πείτε δεν είναι- και οι εποχές αλλάζουν και ξανάρχονται τούμπα πίσω».

Συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ «δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα τα οποία χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους -απίστευτα εκατομμύρια χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- και τα οποία ξαναπαίρνουν δάνεια από τις τράπεζες χωρίς να βάλουνε τίποτα».

Σε ό,τι αφορά τους προωθούμενους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και την κοροϊδία περί κοινωνικών κριτηρίων, ο Γ. Πρωτούλης απάντησε: «Ποια κοινωνικά κριτήρια; Εδώ φορολογούνται οι άνεργοι! Εδώ έχουμε το περιστατικό, που ο "Ριζοσπάστης" ανέδειξε, ότι ένας μεταλλεργάτης άνεργος για 2 χρόνια, επειδή είχε τεκμήρια φορολόγησης από την πρώτη του κατοικία, για τα χρέη του στην εφορία τα οποία δεν υπερέβαιναν τα 2.000 ευρώ, πήγαν να του κατάσχουν το σπίτι».

«Πρόκειται επί της ουσίας για πόλεμο απέναντι στο φτωχόκοσμο. Αυτά είναι η συντριπτική πλειοψηφία των "κόκκινων" δανείων», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης και τόνισε ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός.