01 Αυγούστου, 2013

Όλοι οι bloggers φεύγουν; Χαρούμενες διακοπές;;;

Πέρσι τον Αύγουστο το blog έκανε πλήρη αποτοξίνωση και με πολύ ευκολία δεν έγραψε τίποτα! Βέβαια η συνήθεια δεν παύει να είναι συνήθεια.. Βλέπω άλλα blogs που κατεβάζουν ρολά και καλά κάνουν. Επίσης, διάβασα και το παρακάτω!

"Στην εποχή μας πληθαίνουν τα άτομα που ενώ πηγαίνουν διακοπές για ξεκούραση, στην ουσία παραμένουν συνδεδεμένοι και απασχολημένοι με τα καθημερινά προβλήματα και το στρες της δουλειάς. Τα κινητά τηλέφωνα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο και άλλα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουμε, επιτρέπουν τη συνεχή επαφή με το χώρο εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο τόσο για τη προσωπική σωματική και ψυχολογική υγεία αλλά και για την υπόλοιπη οικογένεια.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν λιγότερο σε διακοπές, έχουν μακροχρόνια μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή πάθηση. Οι λόγοι που υποχρεώνουν πολλούς να μην μπορούν να απομακρυνθούν από το εργασιακό περιβάλλον είναι πολλοί. Άτομα με υπεύθυνες θέσεις που έχουν υπό εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα, φοβούνται να το αφήσουν χωρίς έλεγχο για πολλές μέρες. 

Επίσης σημαντικός αριθμός ατόμων παίρνουν μαζί τους εργασία για να την κάνουν στις διακοπές. Εάν ο εργαζόμενος ή το διοικητικό στέλεχος που ξεκουράζεται εμπλέκεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το χώρο των διακοπών του, οι θετικές επιδράσεις για την υγεία εξανεμίζονται.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη λύση του προβλήματος. Εάν πρέπει να δουλέψετε κατά τις διακοπές σας και δεν  μπορείτε να κάνετε αλλιώς, είναι καλό να θέσετε κάποια όρια. Διαλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα και μόνο σε αυτό το χρόνο να κάνετε αυτά που πρέπει να κάνετε. Το υπόλοιπο της ημέρας ξεκουραστείτε και χαλαρώστε. 

Πέστε στους συνάδελφους σας τι προτίθεστε να κάνετε και ποιες ώρες ή ποιες μέρες θα τους διαθέσετε από τις διακοπές σας. Πρέπει να ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από εσάς. Τηρείστε με ευλάβεια τα όρια αυτά για να μην ισοπεδωθεί και καταστραφεί ο υπόλοιπος  πολύτιμος ελεύθερος σας χρόνος. Ενημερώστε την οικογένεια. Πέστε τους ότι ενώ θα είστε μαζί κατά τις διακοπές, είστε υποχρεωμένοι να εργάζεστε για λίγο χρόνο κάθε μέρα.

Υποσχεθείτε ότι δεν θα αφήσετε τη δουλειά να επηρεάσει όλη τη διάρκεια των διακοπών. Τηρείστε την υπόσχεσή σας, χαλαρώνοντας και περνώντας ευχάριστα μαζί με την οικογένεια τον υπόλοιπο χρόνο".

Πριν 10 μέρες διάβασα κάτι αντίστοιχο για τα laptop και τα tablet στις διακοπές που αναλυόταν ανά εθνικότητα και το πάθος τους για δουλειά. 

Φυσικά το blog δεν είναι δουλειά αλλά ο εθισμός στο ίντερνετ και στις συσκευές συνεχίζει να υπάρχει και να παραπέμπει στην καθημερινότητα και όχι σε διακοπές από αυτήν. Και αν θα μπεις για να ενημερωθείς, θα δεις και το κάτι παραπάνω, θα σκάσουν τα mail, θα προκύψουν ζητήματα δουλειάς και μετά αντίο ζωή! Το ένα φέρνει το άλλο..

Ήδη κάνω αρκετές αναδημοσιεύσεις καθώς η πρώτη βδομάδα άδειας στο τζαμπέ χωριό κύλησε βάρβαρα! Έχουμε άλλες τρείς βδομάδες όμως και μετά από σκέψη έκρινα πως το blog για ένα μήνα θα αφεθεί στη διάθεση! Αν θέλω, θα γράψω αν όχι ώρα μου καλή! Παιδιά, σκυλί, μπαγκάζια και η όμορφη blogoμάνα και εξίσου τζαμπέ Κρήτη απλώνεται στον ορίζοντα!

Οι "διαθέσιμοι" δεν έχουμε πατρίδα!