31 Ιουλίου, 2013

Το Quiz της Τουρκίας (syriza alert)

Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω:

1. «Μέλος του ΝΑΤΟ, πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης (μέσα σε οκτώ χρόνια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τριπλασιάστηκε) σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία χειμάζουν, (…) η σημερινή Τουρκία διαθέτει όλα τα εχέγγυα να καταστεί πρότυπο των λαών της “Αραβικής Άνοιξης”».

2. «Συνοπτικά, τα στοιχεία αυτής της εξαιρετικής επίδοσης (σ.σ. εννοεί τα υψηλά ποσοστά του Ερντογάν στις εκλογές του 2011) έχουν να κάνουν με τον εκδημοκρατισμό που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, με τις οικονομικές της επιδόσεις (ανάπτυξη που “τρέχει” με διψήφιο νούμερο), καθώς και την τολμηρή και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, που ρίχνει γέφυρες στον αραβικό κόσμο, ο οποίος με τη σειρά του (…) αντιμετωπίζει την Τουρκία ως μοντέλο προς μίμηση».
Ποιοι είπαν τα παραπάνω για την κυβέρνηση της Τουρκίας;

Α) Ο Σουλεϊμάν του ΑΝΤ1
Β) Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Γ) Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η σωστή απάντηση είναι το Γ. Οι δηλώσεις ανήκουν στη Ρένα Δούρου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα μια ερώτηση bonus: Πώς λέγεται αυτός που ενώ έχει πει τα παραπάνω, λίγο καιρό μετά, κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων στην Τουρκία, λέει: «Το τουρκικό μοντέλο που παρουσιαζόταν ως οικονομικό θαύμα έδειξε το αληθινό του πρόσωπο»; Μήπως αναξιόπιστος, τυχοδιώκτης, υποκριτής και ψεύτης;

Ναι, χωρίς πλάκα, αυτό έλεγε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις στην Τουρκία.