21 Αυγούστου, 2013

Για δες το mega...

Την παραίτηση του Γιώργου Β. Βαρδινογιάννη από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ανακοίνωσε χτες η εταιρία. Το ΔΣ σε χτεσινή συνεδρίαση εξέλεξε ως αντικαταστάτη του τον Αντώνη Θεοχάρη. Το νέο ΔΣ της «Τηλέτυπος», διαμορφώθηκε ως εξής: Σταύρος Ψυχάρης, πρόεδρος, Ηλίας Τσίγκας, διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Θεοχάρης, Γεώργιος Μπόμπολας, Φώτης Μπόμπολας, Παναγιώτης Ψυχάρης, Γεώργιος Αϊδίνης, Γιώργος Προυσανίδης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, το ΜΕGA έχει λάβει περίοδο χάριτος από τις τράπεζες που χορήγησαν ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύο από τους τρεις όρους που είχαν τεθεί κατά τη σύναψή του. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2009, όταν το ΜΕGA δεν είχε ανταποκριθεί στις δόσεις και συνάφθηκε το νέο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ.


Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, εάν είχε καταγγελθεί από τις τράπεζες το ομολογιακό δάνειο, θα έπρεπε να ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού επί των ενεχύρων του MEGA. Στα ενέχυρα περιλαμβάνεται το σήμα του MEGA, η ταινιοθήκη του, η κυπριακή του εταιρία και οι υποχρεώσεις που έχουν εκχωρηθεί για να εισπραχθούν. Για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα. Επιπλέον, το MEGA αναμένεται να μειώσει το λειτουργικό του κόστος για το τρέχον έτος κατά 28%.