30 Μαΐου, 2012

Οι συναντήσεις με την Κατσέλη

Διαβάζουμε σήμερα..

"Συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Κατσέλη, θα έχει σήμερα στις 12:30 ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΝ στην πλατεία Ελευθερίας."

Επίσης διαβάζαμε πρόσφατα...

Από την πίσω πόρτα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, φυγαδεύτηκε χτες η Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπη με άνεργους οικοδόμους που εισέβαλαν στο κτήριο, την ώρα που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει σύσκεψη με φορείς του νομού, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στην αίθουσα. Οι οικοδόμοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συνδικάτου, θέλησαν να συναντηθούν με την υπουργό για να ζητήσουν την άμεση καταβολή έκτακτου επιδόματος για τους ανέργους του κλάδου και τη θεώρηση των βιβλιαρίων Ασφάλισης χωρίς καμία προϋπόθεση. Ωστόσο, η υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του συνδικάτου και προτίμησε να μεταβεί σε άλλο κτίριο για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί η Λ. Κατσέλη ήταν εμφανώς εκνευρισμένη και έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στις αστυνομικές δυνάμεις που δεν απέτρεψαν την παρουσία των οικοδόμων στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να γίνει η σύσκεψη...

Και εδώ διαβάζαμε πριν λίγο καιρό..
Με αγωνιστική συγκέντρωση υποδέχτηκαν χτες το βράδυ, στη Λάρισα, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και τηςΣυντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ του νομού, συγκεντρώθηκαν έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης την ώρα που προσέρχονταν η υπουργός για να μιλήσει σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας με θέμα: «Η οικονομία και οι αντοχές της - Η μικρομεσαία επιχείρηση και το μέλλον τους».
Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης κατήγγειλαν κι εργαζόμενοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας στις μαχητικές πικετοφορίες που έγιναν χτες βράδυ στις δύο πόλεις, ύστερα από κάλεσμα των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ.


Τέτοια εποχή επίσης διαβάζαμε...

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της ανεργίας των νέων, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, απάντησε βαθυστόχαστα ότι η ανεύρεση εργασίας είναι θέμα προσωπικότητας του κάθε νέου. Μάλιστα, επισήμανε ότι η ίδια, λόγω του ότι είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έχει την ικανότητα από το πρόσωπο να διακρίνει αν ένας νέος άνθρωπος «θα έχει εργασιακή επιτυχία ή όχι». Επίσης, πέρα από την προσωπικότητα, υπογράμμισε ότι είναι και θέμα ικανοτήτων, όπως, για παράδειγμα, το πώς φτιάχνει ένας νέος το βιογραφικό του και το πώς και με ποιο τρόπο ψάχνει για δουλειά. Τελικά, για την υπουργό Εργασίας, οι πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί δεν έμαθαν να συντάσσουν σωστά τα βιογραφικά τους..; Νομίζει πως με τέτοιες απάτες η κυρία υπουργός και η κυβέρνησή της ξεμπερδεύουν με το γεγονός ότι διαχειρίζονται τον καπιταλισμό που γεννά και αναπαράγει ανεργία, δηλαδή τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και που, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης όπως τώρα, την πολλαπλασιάζουν. Νομίζει πως με τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων για θέσεις εργασίας μπορεί να κοροϊδεύει. Και πιστεύει ακόμη πως οι άνθρωποι που πρέπει να ζουν είναι όσοι εκτιμά την προσωπικότητά τους η κυρία υπουργός και οι όμοιοί της!

Διαβάζαμε και αυτά..

Η Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι ο Ομιλος ΕΝΚΛΩ θα πάρει για ακόμη μία φορά «ζεστό χρήμα» του ελληνικού λαού για την «ανάπτυξη» και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η εργοδοσία δεσμεύεται για μόλις 240 θέσεις εργασίας στα Κλωστήρια της Κομοτηνής, τη στιγμή που τα δύο τελευταία χρόνια και παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πήρε η εργοδοσία χάθηκαν περισσότερες από 800 θέσεις. Επιπλέον, η Λ. Κατσέλη ανακοίνωσε ότι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ύψους 62 εκατ. ευρώ θα γίνει η αποπληρωμή μέρους μόνο των δεδουλευμένων και η πλήρης εξόφληση των νόμιμων αποζημιώσεων για όσους δεν μπορεί να συνεχίσει να διατηρεί η εταιρεία. Χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, με χρήματα όλων των εργαζομένων, τον όμιλο για να κάνει απολύσεις! «Ανοιχτό» έμεινε το πότε θα καταβληθούν στους εργαζόμενους του Ομίλου τα δεδουλευμένα τους καθώς και αν θα πάρουν όλα χρήματα και για το έτος 2009.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Κι αυτοί συναντήθηκαν με την Κατσέλη