31 Μαΐου, 2012

Κυβέρνηση ελάχιστης συμφωνίας

Επειδή το παραμύθι συνεχίζεται.

Δηλαδή τι πρόγραμμα κυβέρνησης μπορεί να υπάρξει σε 3,4 ή 5 σημεία; Δηλαδή με τη Συρία μεθαύριο αν υπάρξει επέμβαση η κυβέρνηση των 5 σημείων τι θα κάνει;

Συνεχίζουν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση της αριστεράς έτσι όπως την ονομάζουν. Χώνουν μπροστά τη λέξη μίνιμουμ βάζοντας κάθε φορά διάφορους όρους και σημεία που με βάση αυτά σημαίνει πως το ΚΚΕ θα πρέπει να κατεβάσει παντελόνια, να αρνηθεί τη στρατηγική του, τις θέσεις του, την πολιτική συμμαχιών του. 

Ζητάνε στο ξεβράκωμα του λαού την επόμενη μέρα να υπάρχει άλλοθι με τη συμμετοχή του ΚΚΕ.
Αν παρατηρήσει κάποιος τις κινητοποιήσεις αυτής της περιόδου σε κάθε χώρο, σε κάθε εργοστάσιο θα πρέπει να καταλάβει γιατί είναι ανάγκη το ΚΚΕ να μείνει όρθιο.

Δε θα μείνει κολυμπυθρόξυλο. Θέλουν οι αγώνες να είναι ενσωματωμένοι στις επιδιώξεις του κάθε εργοδότη, να διεκδικεί ο εργαζόμενος το λιγότερο κακό. Καλλιεργούν συστηματικά το στοιχείο των μειωμένων απαιτήσεων ώστε ο εργαζόμενος να μη σηκώνει κεφάλι, να αισθάνεται τυχερός που έχει δουλειά, που υπάρχουν και χειρότερα. Στη λογική αυτή οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν συμβάσεις με μειώσεις σε αρκετούς χώρους δουλειάς. Τέτοια είναι η διαπραγματευτική τους ικανότητα με τα εντός της χώρας αφεντικά. Είναι στην ίδια ρότα με τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που έχουν δέσει χειροπόδαρα τους εργαζόμενους.

Σκέψου να πάνε και στην Ευρωπαική Ένωση.

Στις κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές κυβερνήσεις της ελάχιστης συμφωνίας και της συνολικης επίθεσης, να πάρουν το μαξιμουμ της απάντησης και της μέγιστης διαφωνίας στους σχεδιασμούς τους.