18 Ιουνίου, 2012

Δε θα πάρουμε τη διερευνητική εντολή είπε ο κ. Τσίπρας

Την ανάγκη άμεσης συγκρότησης κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σε περίπτωση που κληθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή, δεσμευόμενος ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο.

Aυτά διαβάζουμε από τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Όταν το ΚΚΕ έκανε την ίδια δήλωση παραμονές των προηγούμενων εκλογών και έλεγε πως ο λαός πρέπει να ψηφίσει και για ισχυρή αντιπολίτευση που θα δημιουργεί εμπόδια,θα φρενάρει και θα αποσπά νίκες, κατηγορήθηκε για φυγομαχία, ότι δεν έχει θέσεις και κυρίως κατηγορήθηκε από την "κυβερνώσα αριστερά" και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός ψηφίζει για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο "εμείς θα πάρουμε την διερευνητική εντολή και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κυβέρνηση", έχτισε ποσοστά.

Στα πλαίσια αυτά ο κ. Τσίπρας, έκανε τα σουλάτσα του μεταφέροντας τη διερευνητική εντολή από την Κουμουνδούρου σε όλες τις γωνιές της Αθήνας και αρνήθηκε να μπει σε κυβέρνηση. Σήμερα λέει πως πρέπει να γίνει κυβέρνηση και πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι στην αντιπολίτευση αφού εκεί τον έβαλε ο λαός. Όπως δηλαδή και πριν ένα μήνα.

Όμως ο στόχος έχει ήδη πετύχει. Ο νέος δικομματισμός έχει τσιμενταριστεί.

Σε ένα μήνα άλλαξαν θέση και σε αυτό. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ και ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ. Έτσι όπως αρμόζει σε ένα κόμμα του οπορτουνισμού που σοσιαλδημοκρατικοποιήθηκε. Αυτοί που χρησιμόποιησαν τη διερευνητική εντολή επικοινωνιακά σήμερα λένε πως δεν πρέπει η διερευνητική εντολή να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά.