15 Ιουνίου, 2012

To γλυκοκοίτασμα των Βιομηχάνων στο ΣΥΡΙΖΑ και η στάση τους απέναντι στο ΚΚΕ


Μέσα από την ταξική ματιά των Βιομηχάνων, μπορείς να καταλάβεις πολλά για την επόμενη μέρα, τι φοβούνται, ποιο είναι το αντίπαλο δέος του και με ποιον μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Ο ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ
18/1/2012 9:00:00μμ


 «Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος –όπως και κάθε μορφή διαλόγου– αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κρίνουν, πέρα από στερεότυπα και χωρίς παρωπίδες, ποιοι νοιάζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας και ποιοι τους εκμεταλλεύονται για τις δικές τους κομματικές σκοπιμότητες.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τα κόμματα της ευρύτερης δημοκρατικής Αριστεράς, να καταδικάσουν απερίφραστα το ΚΚΕ και τις πρακτικές που θέλουν να …ΠΑΜΕ δια της βίας πίσω σε εποχές που έχουν οριστικά παρέλθει».

Ο ΣΕΒ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο Τύπου: ''Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου του ΣΕΒ στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. κ. Αλέξη Τσίπρα'', 19/2/2008 


«Κύριε Πρόεδρε, Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνετε.Η επιχειρηματική κοινότητα στον τόπο μας είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος όπου αναδεικνύονται οι νέοι άνθρωποι και οι νέες ιδέες, ο κατ’ εξοχήν χώρος που δεν τρομάζει με το καινούργιο. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εκλογή σας, προσβλέποντας και στη δική σας συμβολή ώστε ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας να απεμπλακεί από τα παρωχημένα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που τον ακυρώνουν».


Δήλωση του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου για τα αποτελέσματα των εκλογών, 7/5/2012 

«Μέσα στο αποπνιχτικό παλαιό σκηνικό η χθεσινή ψήφος του λαού συνιστά ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας.  Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν τολμηρή και συνειδητή. Απέρριψε πρωτίστως τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση.

Η κάλπη ανέδειξε ένα γόνιμο αδιέξοδο, μέσα από ένα κατακερματισμένο σκηνικό.  Ευκταίο θα ήταν, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, να διαμορφωνόταν μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών –τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση. Θα δινόταν έτσι η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μία Ευρώπη που αλλάζει, νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδας, με βάση ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται εφικτό.  Αν οι διερευνητικές εντολές δεν καταλήξουν σε ένα τέτοιο βιώσιμο σχήμα, τότε η μόνη λύση είναι μία νέα προσφυγή στις κάλπες.  Ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό, συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα, να δώσει αυτή τη φορά μία καθαρή διέξοδο στο πολιτικό μας αδιέξοδο.  Να δώσει μία καθαρή, ομοιογενή εντολή στις όποιες δυνάμεις αυτός θα επιλέξει.

Υπάρχει ωστόσο και ο ευρύτερος ορίζοντας του εθνικού μας μέλλοντος που δεν επιτρέπει αυταπάτες.  Οι εκλογές αυτές δεν αποτέλεσαν παρά μία απογραφή της αποσύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.  Και η νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί, αυτή τη φορά, να αναδείξει κυβέρνηση –είναι αμφίβολο όμως αν θα δώσει νέα κατεύθυνση στο μέλλον μας.  Αυτή μπορεί να προκύψει μόνο αν, μέσα από την αποσύνθεση, γεννηθούν οι προϋποθέσεις για την αναδημιουργία ενός πολιτικού συστήματος ηθικά αδιάβλητου και λειτουργικά αποτελεσματικού, ικανού να δώσει άμεση και μακροπρόθεσμη λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας.  Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει βιώσιμη διακυβέρνηση και βιώσιμο εθνικό μέλλον μέσα στη νέα Ευρώπη.»